Un nou fabricant de processadors (N3XT) a comunicat la seva intenció de fabrica CPUs 1000 vegades mes rapides que els actual amb un nou sistema anomenat ‘Skyscraper’

N3XT: processadors 1000 vegades mes ràpid | Diari CatalàN3XT es un nou fabricant de processadors que ha anunciat que podria augmentar la velocitat dels cpu’s actuals 1.000 vegades gracies a un nou sistema anomenat NanoEngineered Computing Systems Technology.

En els sistemes informàtics actuals, el processador i la memòria es col·loquen com a estructures d’un sol pis, els cables es connecten de manera similar als carrers, conduint el trànsit digital entre els processadors que calculen les dades i els xips de memòria que els emmagatzemen. No obstant això, aquesta estructura pot provocar llargs desplaçaments i embussos en els circuits electrònics, desaprofitant tant de temps com energia.

Per això han desenvolupat una nova arquitectura basada en el disseny d’un gratacel que permet evitar els colls d’ampolla de dades per optimitzar el rendiment i que els xips siguin infinitament més ràpids.

Segons ha indicat la companyia.

La integració dels processadors i la memòria en forma de pisos d’un gratacels i connectant aquests components amb milions de ‘vies’, que exerceixen el paper de petits elevadors electrònics.

Segons assegura el professor Philip Wong, membre de l’equip d’investigació.

Combinant una velocitat més elevada amb un menor consum d’energia, els sistemes N3XT superen el rendiment dels convencionals per un factor de 1.000 sobre els valors actuals.

N3XT: processadors 1000 vegades mes ràpid | Diari CatalàAquest nou sistema connecta els processadors i els xips de memòria amb milions de vies que tenen la funció de petits ascensors electrònics. Gràcies a aquestes connexions, es pot moure un nombre molt més gran de dades, amb més velocitat i emprant molta menys energia.

Per al desenvolupament dels sistemes amb disseny de gratacels, aquests enginyers han utilitzat nanomaterials més avançats que el silici, que es poden apilar sense problemes i permeten construir circuits informàtics de gran alçada.

Un pas més enllà respecte al disseny trobat en les GPUs AMD Radeon Fury, on trobem a la memòria HBM apilades al peu de la GPU.

Els investigadors ja han donat a conèixer un prototip de xip ‘Skyscraper’ de quatre capes i han demostrat que la nova arquitectura de gratacels fa possible que el processador sigui 1.000 vegades més eficient a l’hora d’executar aplicacions altament exigents de programari industrial.