Al seu tercer disc el cantautor Nacho Umbert ret un homenatge a la seva família

El cantautor barceloní Nacho Umbert homenatja la seva família al seu tercer disc que va publicar divendres, ‘Familia’ (Fina Estampa), i que parteix d’una història protagonitzada per la seva àvia amb la família de Kubala, ha explicat en una entrevista d’Europa Press.

Produït novament per Raül Fernández, conegut com a Refree, la música d’Umbert té melodies íntimes que s’entrellacen amb unes lletres que desborden costumisme pròpies d’una veu personal.

“Aquest projecte va començar el 2011 amb una anècdota familiar parlant de Di Stefano i és que la meva àvia va ser sòcia de la dona de Kubala”, ha explicat el músic, que s’autodefineix com un cantautor o escriptor de cançons més pròximes al pop que no al folk.

Amb aquesta història arrenca la primera cançó del disc, ‘Sudamericano’, que explica com la família d’Umbert i de Kubala es van conèixer i serveix Umbert per “parlar de la família sense parlar d’ella”.

DEDICAT AL SEU FILL

El nou àlbum d’Umbert està dedicat al seu fill Rai i és el primer en solitari que firma sense ‘la companyia’, com va fer en els seus dos primers discos, ‘Ay…’ (2010) y ‘No es creáis ni la mitad’ (2011): “Em vaig cansar, era un nom massa llarg”, ha explicat el músic.

“Tot i això, les relacions amb els músics són les mateixes”, ha continuat Umbert que ha disposat de Xavi Malero, Xavi de la Salut, Jaime del Blanco, Rosalía i Raül Refree a la banda.

“Tot i que no em dediqui al 100% a la música perquè sóc dissenyador d’interiors, és una cosa que m’enamora i m’agrada molt”, ha explicat Umbert.

Amb el disseny de l’il·lustrador de La Rioja Javier Jubera, ‘Familia’ té nou cançons, entre les quals hi ha ‘Luz artificial’, que relata la història de la seva germana de com va conèixer a la seva parella: “Es van conèixer a la feina, ho van deixar tot, i encara estan junts després de 25 anys”.

El 9 de desembre Umbert actuarà en la Fàbrica Moritz, tot i que la presentació pròpia del disc encara no té data: “Vull anar a poc a poc, ja que he estat pare fa molt poc”, ha explicat el músic.