Nadal guanya amb dubtes

0
Nadal no va estar gaire fi davant Wu Di, però es va emportar el triomf
El manacorí va generar dubtes en el seu primer partit. REUTERS
Nadal no va estar gaire fi davant Wu Di, però es va emportar el triomf
El manacorí va generar dubtes en el seu primer partit. REUTERS

El balear passa a segona ronda del torneig de Pequín en guanyar a Wu Di per un doble 6-4

Redacció/EP. El tennista espanyol Rafa Nadal es va classificar per a la segona ronda del torneig de Pequín, pertanyent al circuit de l’ATP, després de superar aquest dimarts el seu debut davant el xinès Wu Di, al qual va guanyar en dues mànegues (6-4, 6-4), però deixant dubtes sobretot en la segona.

El balear tornava a l’acció després de la seva inesperada primerenca eliminació en l’US Open, encara que ja havia jugat a la Copa Davis i divendres passat una exhibició a Bangkok amb Novak Djokovic, i es va trobar amb una estrena complicada pels seus errors i l’entusiasme del seu rival, número 230 del rànquing mundial i més bregat en altres circuits.

No obstant això, l’exnúmero u del món va acusar una mica la inactivitat i no es va acabar de trobar còmode en un escenari de grat record per a ell perquè va ser on es va penjar la medalla d’or olímpica fa set anys. Però no hi va haver espai per al joc demolidor esperat davant un oponent de menor entitat, al qual li va faltar més tremp per haver aprofitat la porta que li va obrir el manacorí en el segon parcial.

I és que Nadal es va mostrar molt feble amb el seu servei, cedint fins en quatre ocasions, tres d’elles de forma consecutiva en una segona mànega on va saber centrar-se i no posar-se nerviós per acabar amb el somni de Wu Di, convidat per l’organització, que va desaprofitar un avantatge de 4-2 i que tampoc va estar fi amb el servei.

El partit va començar com més li agrada al tennista espanyol. Va trencar aviat, en el tercer joc, però no va saber treure-li partit i el xinès va recuperar el ‘break’ a l’instant pel guirigall del seu públic. Nadal, però, ja no va oferir més escletxes amb la sacada i va aprofitar la seva oportunitat en el setè joc per tornar a trencar i aconseguir un avantatge que ara sí no va desaprofitar per emportar-se el primer set (6-4).

El segon va començar amb ‘break’ a favor de balear, però lluny de portar solidesa al seu joc, va entrar en un moment complicat amb el seu servei, un llast en aquest parcial, sobretot quan jugava amb segons, rivalitzant en aquesta faceta amb el tennista local.

El tercer cap de sèrie a Pequín es va veure a baix sobtadament 1-3 i encara que va recuperar una dels dos trencaments ràpidament, va tornar a encaixar un altra. Nadal va perdre els seus tres primers serveis guanyant únicament dos punts, però Wu Di no va saber treure-li benefici i es va quedar ‘clavat’ al 2-4.

El tennista espanyol no es va posar nerviós, sabedor que el xinès tampoc estava fi amb el seu servei i va reaccionar endossant quatre jocs consecutius al seu rival per posar fi al seu somni i emportar-se el bitllet a la segona ronda on s’enfrontarà al perillós canadenc Vasek Pospisil.