Nani Roma comença el Dakar perdent més de 45 minuts

Des que Nani Roma va guanyar el Dakar 2014, tot li ha anat malament. Sembla que el destí no vulgui tornar a veure’l al lloc més alt del podi final. En l’edició anterior, la del 2015, ja va veure com el Dakar se li escapava a les primeres de canvi per diferents problemes mecànics i, posteriorment, per un accident que, tot i poder arreglar el seu Mini durant la nit, l’organització li va prohibir tornar a sortir a la sorra ja que no havia completat l’etapa anterior.

Enguany, Nani Roma torna a ser qui rep tots els problemes i ahir el seu Mini es quedava encallat en un tram de fang on va perdre més de 45 minuts respecte al líder, deixant al català en una situació molt difícil per afrontar el que queda de Dakar ja que haurà de remuntar molts minuts i esperar que la resta de favorits vagin fallant.

Davant d’aquest inesperat contratemps, Nani Roma ha reconegut que “el panorama s’ha complicat molt” en la segona etapa del Ral·li Dakar, on ha perdut gairebé 47 minuts respecte al guanyador Sebastian Loeb (Peugeot). El català ha entonat el ‘mea culpa’ de l’error.

“És trist perdre tant temps en la primera especial i més per un error nostre que no hauria de passar. Ara tocarà reaccionar perquè aquesta cursa és molt llarga. El panorama se’ns ha complicat molt, però és el que hi ha i no podem perdre la moral”, analitzava Nani Roma en declaracions facilitades pel seu equip.

El català estava “rodant bé” fins que va arribar “a la zona de fang”. “M’he tirat a la dreta perquè a l’esquerra hi havia un cotxe parat, però allí hi havia fotògrafs i càmeres. Per no atropellar-los, m’he tirat cap a fora i el cotxe ha quedat plantat en el fang. Després ha arribat el meu company Orly (Orlando Terranova) i també s’ha encallat, encara que ens hem ajudat mútuament per aconseguir sortir d’allà”, relatava Nani Roma.

Veurem com afronta el català la resta d’etapes, però està clar que haurà d’anar a per totes i ser el més agressiu possible sense cometre cap errada, una feina difícil en el ral·li raid més dur del món.