Després de superar les baixes per convocatòries internacionals d’aquesta setmana amb un triomf vital, el Nàstic afronta un nou duel amb absències de nivell

En plena lluita per assentar-se a la zona alta de la classificació i fins i tot disputar les places que atorguen l’ascens directe el Nàstic ha trobat un contratemps inesperat en les baixes que el castiguen setmana rere setmana. Si primer van ser les lesions a la davantera les que van obligar a buscar un reforç, a les últimes jornades Vicente Moreno s’ha vist obligat a rotar a causa d’algunes absències dels seus homes més importants. Aquesta vegada, el tècnic valencià haurà de preparar el xoc contra el Córdoba sense Sergio Tejera i l’enratxat José Naranjo.

Primer van ser els davanters, després el mig del camp i ara les dues zones. En una temporada tan llarga i exigent com la de la Segona Divisió A és habitual que les baixes siguin un factor més a tenir en compte a l’hora de preparar els partits i darrerament el Nàstic està vivint la situació de ben a prop. Els tarragonins ja van saber gestionar una situació complicada a principis d’any, quan els seus puntes teòricament titulars, Álex López i Marcos de la Espada, van patir sengles lesions que els van apartar dels terrenys de joc durant alguns compromisos.

Va ser en aquest moment que van emergir les figures dels joves Stephane Emaná i en major mesura José Naranjo, que van ocupar amb garanties una posició tan important com la ‘d’home-gol’. Tant va ser així que el de Huelva es va fer amb un lloc a l’onze titular que no ha abandonat fins aquesta jornada, on serà baixa per acumulació d’amonestacions. El davanter andalús s’ha convertit en un dels jugadors de referència a l’atac del conjunt grana, on aporta desequilibri i velocitat sense importar la seva posició i on ha esdevingut un habitual del gol.

El Nastic, de baixa en baixa - Diari Catala - Jose Naranjo
José Naranjo suma set gols i quatre assistències des que va començar el 2016 | FOTO: LaLiga

Naranjo és actualment el màxim anotador de la plantilla amb nou dianes, per davant d’Achille Emaná (7) i Jean Luc (5), i ha mostrat una connexió especial amb l’atacant camerunès que ha portat als dos futbolistes a liderar l’ofensiva de la formació catalana. Tant és així que si l’espanyol s’ha vist involucrat en més d’un terç dels gols del Nàstic aquesta temporada (nou gols i cinc assistències respecte a les 41 dianes totals), juntament amb l’africà suma el 39% de l’anotació total de l’equip (16/41).

La seva absència serà doncs un problema important per a Vicente Moreno, que haurà de rellevar a un dels responsables del gran moment que viuen els tarragonins. I no serà l’únic, ja que Sergio Tejera també complirà el cicle d’amonestacions davant d’un rival tan perillós com el Córdoba. El barceloní s’ha convertit en una peça de vital importància a la sala de màquines del club català, d’on pràcticament només ha sortit en cas de lesió o sanció, i si la setmana passada va ser un dels escollits per suplir les baixes de Levy Madinda i Giorgi Aburjania, aquest cop ambdós jugadors es perfilen com a titulars al mig del camp.

El Nastic, de baixa en baixa - Diari Catala - Sergio Tejera
Tejera està vivint un gran temporada sota les ordres de Vicente Moreno | FOTO: Laura Costa

Tot i haver arribat al mercat d’hivern, el gabonès i el jove futbolista georgià s’han adaptat ràpidament a la dinàmica de la plantilla, i aquesta jornada tornaran a gaudir de minuts després de perdre’s el duel contra el Numancia per les convocatòries amb les seves seleccions. La seva missió serà la de substituir un Tejera que forma l’engranatge perfecte entre la creació i la destrucció a la zona de mitjos, i que s’ha guanyat la titularitat gràcies al seu gran rendiment durant el curs.

Després de passar per l’Espanyol, el Mallorca o l’Alavés, el jugador esquerrà sembla haver trobat al Nàstic les condicions ideals per desenvolupar el seu futbol i amb l’equip en plena lluita per l’ascens la seva serà una absència de nivell. Amb tot, els tarragonins han demostrat més d’una vegada aquesta campanya per què són la revelació de la temporada i tot i les baixes confien en fer un bon paper en un nou duel al Nou Estadi.