Amb cinc guardons, Natalia Lafourcade ha triomfat a la XVI edició dels ‘Latin Grammy 2015’

La cantautora mexicana Natalia Lafourcade ha estat la triomfadora del XVI lliurament anual dels ‘Latin Grammy 2015’ en obtenir cinc guardons, malgrat ser derrotada per Juan Luis Guerra a la categoria estel·lar d’àlbum de l’any, amb ‘Todo tiene su hora’. Lafourcade, que estava nominada a sis categories, ha protagonitzat tota la cerimònia gràcies al seu àlbum ‘Hasta la raíz’, que ha fet al costat de Leonel García.

   La cantautora mexicana ha guanyat a les categories de millor enginyeria de gravació, millor cançó de rock, millor cançó alternativa, millor gravació de l’any i millor cançó de l’any.

Un altre dels preferits d’aquesta edició, juntament amb Lafourcade, l’artista espanyol Alejandro Sanz, ha hagut de confirmar-se amb el Grammy Llatí a millor àlbum vocal contemporani per ‘Sirope’. Al seu torn, el cantautor mexicà Leonel García, que també estava nominat a sis categories, només ha obtingut els de millor cançó de l’any i millor cançó alternativa, tots dos en col·laboració amb Lafourcade.

JUAN LUIS GUERRA, LA SORPRESA

   Juan Luis Guerra, que ha guanyat a les categories d’àlbum tropical contemporani i de cançó tropical per ‘Tus besos’, s’ha convertit en la sorpresa a la part final de la cerimònia quan s’ha endut el premi de millor àlbum de l’any per ‘Todo tiene su hora’.

“Vull compartir aquest premi amb els altres nominats. Sempre és un gran plaer estar amb vosaltres. A la meva dona, als meus fills, als meus músics que han treballat en aquest àlbum i a la meva família 4 40”, ha declarat Guerra.

Al seu torn, ‘El perdón’, amb Enrique Iglesias i Nicky Jam, ha guanyat el Grammy Llatí a la millor interpretació urbana. Nicky Jam, que ha pujat acompanyat per J Balvin i altres artistes, ha fet un agraïment a Colòmbia “per donar-me la segona oportunitat a la meva vida”.

“Aquest premi el dedico al meu pare; sé que m’estàs veient a la televisió i que sé que ara estàs plorant, a la meva mare a República Dominicana i a la gent de París pel que va passar”, ha declarat.

D’altra banda, el grup colombià Monsieur Parine, els orígens del qual es remunten a una vida de carrer, s’ha alçat amb el Grammy Llatí com a revelació de l’any.

“És un honor de veritat guanyar i estar representant molts joves artistes que com nosaltres porten anys lluitant per les seves arrels llatinoamericanes”, ha afirmat la vocalista Catalina García després de rebre el reconeixement.

“Estem orgullosos que l’Acadèmia ens hagi brindat aquest espai que dedicamos als seguidors i a les nostres famílies, que sempre ens han dit que els nostres somnis eren possibles, per creure en la nostra música”, ha afegit.