CUP i Junts pel Sí acaben la seva reunió sense que trascendeixi el resultat. “Seguim treballant” declaren els assistents

 

Sens dubte, la XI legislatura del Parlament de Catalunya esta sent una de les més intenses de la història, i podria ser també una de les més fugaces. Però no hi res en cert encara. Quan tot apuntava a noves eleccions el 6 de març, aquest dijous Junts x Sí i la CUP s’han decidit a donar­-se una nova oportunitat. I a partir d’aquí el desconcert.

Al migdia el digital Mon.cat apuntava a que la CUP estava disposada a acceptar un govern del qual formés part Artur Mas però sense ell de president, tal i com demana l’associació Súmate. Sembla ser que ERC també hauria rebut amb bons ulls aquesta iniciativa i, segons fonts citades pel diari ARA, hauria estat valorada en una de les reunions mantingudes entre els membres de Junts x Sí durant aquest dijous.

Les posicions, això sí, semblen inamovibles per Junts x Sí. Raül Romeva deixava clar al sortir de la reunió dels diputats de la coalició que el candidat “segueix sent Artur Mas”, tot i que Súmate, després d’una reunió amb JxSí i la CUP, ha declarat al Parlament que la proposta de JxSí “ ha agradat a la CUP” i a ells mateixos, tot i que adverteixen que “el partit dura 90 minuts”, deixant clar que les negociacions seran difícils i llargues.

Tant dificils i llargues després d’una negociació en secret durant la tarda d’aquest dijous, informa José L. Gómez Galarzo des del Parlament, encara no hi ha res clar respecte a la investidura i segons alguns mitjans les negociacions poden continuar divendres, tot i que cap analista és optimista respecte el resultat de les negociacions. “Es trobaràn divendres per a que cap dels dos siguin acusats de trencar les negociacions”, pronosticava aquest dijous un analista al programa 8aldía. La història encara continua, malgrat ja queden pocs capítols.

Compartir
Article anteriorNou triplet de Peugeot a la cinquena etapa del Dakar
Article següentVíctor del Árbol guanya el Premi Nadal i Lluís Foix el Josep Pla de literatura
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]