L’objectiu és cuidar i protegir als copilots ja que són una figura imprescindible dels ral·lis

Al món del ral·lis qui sempre rep les flors quan les coses venen a favor és el pilot ja que, en definitiva, ell és qui posa les mans i els peus per controlar-ho tot però, darrere d’ell, hi ha una altra figura igual d’important que sempre es queda a un segon pla i que no té el reconeixement que es mereix. La seva feina és igual de necessària ja que sense ell el pilot no sabria quin és el següent revolt i a quina velocitat l’ha d’agafar. Sí, parlem dels copilots, aquelles veus que contínuament van donant instruccions.

Sota aquests paràmetres, neix l’Associació Copilots Catalans, una nova estructura que té com a gran objectiu “pensar en el copilot” i protegir-lo ja que és un esportista singular i imprescindible. Un ral·li el guanya un equip, però en aquest equip el copilot és una peça necessària per a la tasca de qui maneja el volant. És precisament la nova Associació Copilots Catalans la que reivindica aquesta labor fonamental, oferint als copilots un assessorament específic perquè puguin exercir el seu treball amb eficàcia i obtenir el màxim rendiment, seguretat i reconeixement.

L’Associació Copilots Catalans té l’objectiu de promoure el copilotaje, difondre la importància d’aquesta figura, completar el treball dels seus associats a través de perfeccionaments i xerrades, per a novells i veterans de diferents disciplines (velocitat, regularitat o raid), crear una borsa de treball, assessorament jurídic i esportiu, aconseguir preus especials en materials per a la competició, assegurances, llibretes professionals i la que serà una nova iniciativa com és el Ral·li Salut (massatges terapèutics per a l’esport).

Per garantir el bon funcionament, la Junta Directiva de l’Associació Copilots Catalans la integren onze copilots i ex-copilots de reconeguda solvència.

Sens dubte, aquesta és una gran iniciativa per protegir i oferir la rellevància necessària a una figura absolutament important i imprescindible dins del món dels ral·lis.

Per a més informació cliqueu aquí.