Nigel Farage dimiteix com a líder del partit UKIP

0
Nigel Farage dimiteix com a líder del UKIP | Foto: Europa Press

El diputat ultradretà i favorable al Brexit ha assegurat que ja ha complert amb el seu objectiu de treure al Regne Unit de la UE

Nigel Farage, líder fins ara del partit ultradetrà UKIP (Partit de la Independència del Regne Unit) i partidari del Brexit, ha dimitit en una conferència de premsa a Londres: “Mai he sigut, i mai he volgut ser, un polític de carrera. El meu objectiu en política era treure Gran Bretanya de la Unió Europea”, ha dit. “Per això, crec que ara he de fer-me a un costat com a líder del UKIP”. Aquesta és el segon cop que Farage dimiteix, però ha assegurat que aquesta serà la definitiva.

En la roda de premsa, Farage ha comentat que el partit està en un bon moment, encara que ha sigut difícil “alguns cops”, però que tot ha valgut la pena. Així mateix, ha refusat donar suport a cap altre candidat a succeir-li i s’ha mostrat favorable a que el pròxim primer ministre que substitueixi a David Cameron sigui favorable a la sortida del Regne Unit de la UE.

“Vaig venir a aquest combat des del món dels negocis perquè volia que fóssim una nació que es governés a si mateixa”, ha dit el fins ara líder de la formació antidretà i antiimmigrants. “La victòria del Brexit en el referèndum significa que he assolit la meva ambició política”, ha assegurat Farage.

Malgrat tot, el líder antiimmigració ha admès que seguirà ajudant a la seva formació i també al “moviment de la independència” en altres països de la UE. “El UKIP està en bona posició i seguirà, amb el meu suport, atraient un vot significatiu”, ha assegurat.