Nikos Voutsis, nou president del Parlament de Grècia

0
Nikos Voutsis
ALKIS KONSTANTINIDIS / REUTER
Nikos Voutsis
ALKIS KONSTANTINIDIS / REUTER

Nikos Voutsis, ha estat elegit aquest diumenge president

El ministre d’Interior de l’anterior Govern de Syriza, Nikos Voutsis, ha estat elegit aquest diumenge president del Parlament després de les eleccions celebrades el 20 de setembre a Grècia.

Voutsis ha estat designat per al càrrec en una votació celebrada aquest diumenge a la seu legislativa que s’ha resolt amb 181 vots favorables d’entre els 297 diputats presents, segons ha informat ‘Kathimerini’.

Recull així el testimoni de Zoe Constantopoulou, que va abandonar Syriza l’agost passat pel seu rebuig a la decisió del Govern d’Alexis Tsipras d’acceptar el pla d’ajust de la troica.

S’espera que Voutsis assumeixi l’antic rol de president del Parlament, del qual Constantopoulou es va anar apartant amb els seus continus atacs a l’executiu grec per pactar amb Brussel·les un tercer rescat.

La Unió Europea va accedir el 13 de juliol a concedir a Grècia 86.000 milions d’euros per fer front a les seves obligacions immediates a canvi d’una sèrie de reformes estructurals que havien estat rebutjades pels grecs en el referèndum del 5 de juliol.

Tsipras ha admès que era un mal acord però necessari per salvar Grècia de la fallida i en conseqüència va dimitir i va convocar unes eleccions per al 20 de setembre que va guanyar, tot i que amb menys suport que el 25 de gener.