L’esperada nova consola dels pares de Mario, Nintendo NX, cedeix el protagonisme de 2016 al nou Zelda de Wii U

S’actualitza el calendari de Nintendo. L’empresa japonesa responsable de Mario, Zelda i Donkey Kong no passa pel seu millor cicle. Després d’una Wii U que s’ha quedat lluny dels resultats esperats per la companyia, la nova aposta dels nipons coneguda amb el nom de Nintendo NX (més informació aquí) no arribarà aquest any tal com estava previst inicialment.

Al final, la nova consola no arribarà fins al març de 2017 deixant el protagonisme de l’actual any fiscal al nou videojoc de la saga Zelda. D’aquesta manera, la màquina que promet un nou concepte de joc desapareixerà de l’entorn mediàtic a la pròxima fira anual del videojoc celebrada a Los Ángeles: l’E3 2016.

zeldaa
Sembla que finalment el darrer dígit passarà a ser un 7 | redacció

Però l’element que més impacienta als usuaris és la confirmació que el nou Zelda per a Wii U -un títol que també arribarà a Nintendo NX amb la seva versió pròpia- tampoc s’estrenarà aquest any. Nintendo oferirà la possibilitat de provar el nou Zelda als assistents a la fira E3 2016, però es tractarà només d’un petit tast de l’obra global.

Una situació financera a la baixa

El darrer any fiscal de Nintendo anuncia una davallada dels beneficis del 61% respecte a l’anterior any fiscal que es tradueixen en 41,8 mil milions de yens menys d’ingressos. Les seves dues consoles, Wii U i Nintendo 3DS, han venut 3,26 i 6,79 milions d’unitats respectivament.

Una de les principals fonts d’ingressos de la companyia són els amiibo, les figures dels videojocs de Nintendo que incorporen novetats digitals a diferents entregues de la companyia. Els seus resultats s’han traduït en 28,90 milions d’unitats venudes.

Tot i això, Nintendo tenia previstos uns ingressos de 17 mil milions de yens que, finalment, han acabat traduint-se en 16,5, un fet que demostra que l’empresa japonesa ja comptava amb una davallada substancial dels seus ingressos. Sembla que haurem d’esperar a l’any vinent per començar a contemplar una possible remuntada.