Nissan Barcelona preveu produir 90.000 vehicles aquest any

0
Nissan electric
@Nissan_ESP
Nissan electric
@Nissan_ESP

L’automobilística espera arribar a les 200.000 unitats anuals el 2018

La planta de Nissan a la Zona Franca de Barcelona produirà aquest any 90.000 unitats, una xifra que suposa una reducció d’aproximadament el 30% respecte dels aproximadament 130.000 vehicles fabricats l’any passat, segons les previsions aportades per la direcció europea de la multinacional al comitè europeu, a què han assistit representants del comitè d’empresa de la planta catalana.

Segons han explicat fonts sindicals a Europa Press, aquesta reducció s’explica perquè aquest any s’han deixat de produir dos dels vehicles que s’acoblaven a la planta catalana, el Navara i el Pathfinder i, a més, la línia dos ha estat parada durant un any per obres de renovació per fabricar a partir del pròxim mes de novembre la nova ‘pick up’ Navara NP300.

Així mateix, tampoc han respost segons el que s’esperava les vendes del Nissan Pulsar, el turisme que es fabrica a la planta catalana des de finals de l’any passat, ja que la previsió era produir 80.000 unitats anuals i actualment se situen en unes 45.000.

La direcció de l’automobilística japonesa treballa amb la previsió de tornar a les 130.000 unitats l’any que ve i passar a les 170.000 el 2017, fins a arribar al 2018 a les 200.000 unitats esperades, gairebé la plena capacitat de la fàbrica.

NOU NAVARA

La producció del nou Navara –que es va presentar a la premsa la setmana passada– començarà el 17 de novembre amb un torn de producció, i durant el primer trimestre de l’any que ve es crearà un segon torn per produir més unitats de la nova ‘pick up’, ja que es començarà a vendre a Orient Mitjà, a més d’Europa.

Segons els sindicats, amb el segon torn es podrà absorbir l’excedent actual de treballadors, ja que ara hi ha uns 150 indefinits que estan fent tasques que fins ara eren subcontractades, ja que no hi ha prou treball en la fabricació de vehicles.