El Nissan Kicks neix com a complement i no com a substitut

El mercat dels SUV es troba en un moment de pujada imparable i sembla que no hi hagi ningú que el pugui aturar. Sens dubte és el segment on totes les marques centren gran part dels seus esforços ja que saben que és el tipus de vehicle que més demanda la gent, juntament amb els cotxes compactes. Per aquesta raó, Nissan ha anunciat l’arribada d’un nou crossover que naixerà com a complement i sense substituir a ningú. El seu nom és Nissan Kicks i, segurament, el model que surti de producció a parit d’aquest prototip serà molt fidel a aquest disseny que podeu veure a la imatge.

Però amb aquesta arribada se’ns presenta un problema i és on es situarà aquest SUV dins de la gamma crossover de la marca japonesa on ja tenim els dos supervendes, el Juke i el Qashqai. Doncs bé, segons la seva cota de 4,3 metres d’allargada, el situaríem com una mica més petit que el Qashqai, i una mica més gran que el Juke; Així doncs, el Nissan Kicks es col·locaria enmig dels dos models existents.

S’espera que la producció del Nissan Kicks comenci aquest mateix any a Brasil per arribar primer al mercat dels països sud-americans i, després, convertir-se en un producte global, el qual serà més econòmic que el Qashqai i més espaiós i pràctic que el Juke; la combinació perfecta?

Per poder començar amb la producció del Nissan Kicks, la marca japonesa ha invertit 192 milions de dòlars per adaptar la planta brasilera situada a Resende, mentre s’espera la contractació d’uns 600 nous treballadors per a poder començar.

Amb aquesta notícia, queda a l’aire com s’adaptarà al terreny el Nissan Kicks ja que competir i solapar-se amb dos grans supervendes no és gens fàcil. Aquí poden passar dues coses, que el nou model faci créixer encara més el mercat SUV de Nissan, o que es converteixi en un enemic propi per a la marca. Veurem d’aquí uns mesos com es posiciona finalment.