El ‘no’ al Brexit continua liderant les enquestes

0
David Cameron tuit
David Cameron, primer ministre britànic | Foto: Europa Press

La continuïtat a la Unió Europea té set punts més de suport que el Brexit

A dos mesos per a la celebració del referèndum al Regne Unit on es preguntarà a la ciutadania si vol quedar-se o sortir de la Unió Europea -el conegut com a Brexit-, les enquestes aposten per la continuïtat dels britànics a la Unió. La darrera enquesta, publicada al diari The Sun, manté els set punts d’avantatge pel ‘no’ a la sortida respecte el darrer sondeig mentre augmenten significativament el nombre d’indecisos -un 6%-.

L’enquesta, realitzada a 1.000 persones, dóna un 45% dels suports a romandre a la Unió Europea, per un 38% que aposta per abandonar-la. Respecte la darrera enquesta de l’empresa ComRes, el percentatge d’indecisos ha crescut des de l’11% fins al 17%. En aquest sentit, pot ajudar el discurs del líder laborista, Jeremy Corbin, que després d’haver-se mostrat molt crític amb la UE durant temps, ara aposta per la permanència dins el club dels 28.

Corbin pot fer decantar encara més el referèndum en favor de la permanència degut al seguiment que té entre la gent jove, la més desencantada en aquesta matèria i, per tant, la que forma el gruix dels indecisos.

Brexit, gens recomanable econòmicament

Si finalment el Regne Unit sortís de la Unió Europea, el Producte Interior Brut (PIB) del país patiria una davallada del 6% d’aquí al 2030, segons el ministeri de finances britànic, que va publicar fa poc un informa que va enfadar els partidaris del ‘no’.

El ministre de finances, George Osborne, també va advertir que el Brexit costaria 4.300 lliures a cada família britànica. Aquesta va ser la xifra que deixaria de guanyar cada família, segons Osborne, en un article publicat al diari The Times. “Deixar la Unió Europea seria la ferida autoprovocada més extraordinària”, va escriure Osborne, que va titllar de “analfabetisme econòmic” pensar que una sortida de la UE no comportaria costos.

 

Compartir
Article anteriorVolkswagen presentarà un nou SUV híbrid
Article següentL’última esmaixada de Kobe Bryant
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]