No busquis treball, que ella et busqui a tu gràcies a Jobandtalent

  0
  No busquis treball, que ella et busqui a tu gràcies a Jobandtalent

  No busquis treball, que ella et busqui a tu gràcies a Jobandtalent

  Jobandtalent, la ‘startupespañona que ha aconseguit 35 milions d’euros en deu mesos

  De les cendres del que va ser Tuenti han nascut diverses de les ‘startups‘ amb major potencial (almenys aparentment) del nostre país. I una d’elles és Jobandtalent.

  El fet que una empresa aixequi una ronda de finançament no té per què ser ni positiu ni negatiu en si mateix. Perquè, una vegada aconseguit els diners, queda la tasca més difícil: saber gastar-li-ho de manera convenient perquè el negoci creixi.

  No obstant això, quan la companyia en qüestió és espanyola, tots solem pecar d’aquesta espècie d’orgull que ens porta almenys a alegrar-nos de la notícia, sobretot si es tracta d’un dels projectes que més expectatives està aixecant en l’ecosistema tecnològic del emprendimiento al nostre país.

  Ens referim a Jobandtalent, una de les ‘startups‘ espanyoles que més està cridant l’atenció a escala europea en aquests moments. Bàsicament per dos motius: en primer lloc, per l’equip que forma la companyia (plagat de ‘exTuentis‘), i en segon, per la facilitat amb la qual aquest grup d’emprenedors està aconseguint finançament per intentar portar el seu ‘startup‘ al següent nivell.

  I és que amb prou feines han necessitat deu mesos per convèncer als seus accionistes de la necessitat de seguir invertint en la seva companyia. En aquest temps, la ‘startup‘ ha aconseguit dur a terme dues milionàries rondes de finançament: una de 12 milions d’euros al juliol de 2014 i una altra d’altres 23 milions el passat mes de maig.

  No busquis treball, que el treball et busqui a tu

  La filosofia de Jobandtalent es resumeix en un eslògan: no et dediquis a buscar treball, fes que el treball et busqui a tu. Partint d’aquesta idea, l’equip de la ‘startup‘ assegura haver desenvolupat un algorisme perquè els seus usuaris trobin treball d’una manera mitjanament senzilla i invertint la fórmula tradicional de la cerca i selecció d’ocupació.

  És cert que, ara com ara, els resultats de Jobandtalent semblen estar alguna cosa allunyats del que la ‘startup‘ promet: no només perquè les ofertes de treball al seu portal no és que abundin (alguna cosa que no és culpa seva, per descomptat), sinó, sobretot, perquè ara com ara no sembla que aquest algorisme estigui aconseguint els resultats desitjables a l’hora que els usuaris trobin la seva òptima oferta laboral.

  No obstant això, sembla que Jobandtalent segueix tenint (i fins i tot augmentant) l’interès dels seus accionistes. I si a això li vam sumar l’èxit que han tingut varis dels seus fundadors en les seves anteriors companyies, sembla lògic pensar que, abans o després, podríem veure significatius canvis al portal que ho converteixin en una alternativa més atractiva de cara a l’usuari.

  Els nombres de Jobandtalent

  De moment, les dades rellevants que ofereix la plataforma són els següents:

  1.- Té cinc milions d’usuaris registrats.
  2.- El seu creixement està sent bastant ràpid: cada mes que passa, el nombre d’usuaris augmenta a raó de 450.000 nous.
  3.- El percentatge d’èxit (és a dir, de contractació) ronda el 10%, segons la mateixa plataforma.
  4.- El portal compta amb prop de 35.000 empreses inscrites com a clients amb les seves ofertes d’ocupació.
  5.- Diàriament gestionen més de 4.000 entrevistes de treball.
  6.- El portal d’internet té presència a Espanya, Regne Unit, Mèxic, Colòmbia i Xile.