“No donarem salts al buit”

0
Carles Puigdemont catalunya
Carles Puigdemont | Foto: Europa Press

El president de la Generalitat nega que Catalunya quedi immersa en la inseguretat jurídica durant el procés

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha negat que Catalunya hagi a viure inseguretat jurídica en el procés sobiranista, i ha assegurat que no es donaran “salts al buit”.

En una entrevista aquest dilluns a ‘Expansión’ ha assenyalat que “tot estarà perfectament cobert, i no haurà ningú a qui se li canviï abruptament el marc jurídic”.

En aquest sentit, ha opinat que l’única inseguretat jurídica la dóna el Govern espanyol, “que no té unes fronteres ben definides amb el poder executiu”.

Després de preguntar-li pels suports internacionals al procés sobiranista, ha dit que no ha trobat cap representant internacional que pensi que un referèndum acordat sigui una solució dolenta: “No hi ha aversió a acceptar un Estat català independent”.

Tot i això, ha assenyalat que actualment no pot demanar a cap Estat que els doni suport -“No estem en aquesta lògica”-, i ha precisat que es treballarà pel reconeixement més endavant.

Investidura

Sobre si es fiaria del líder de Podem, Pablo Iglesias, si facilita un Govern presidit pel socialista Pedro Sánchez, ha dit que des de l’etapa de l’expresident José Luís Rodríguez Zapatero “ja no es faran més actes de fe de la política catalana cap a l’espanyola”.

Respecte a la formació de Govern, ha assegurat que recolzarien al candidat a la presidència que proposi un referèndum per a Catalunya: “Ens posicionarem i ho ajudarem, però no farem cap exercici de política ficció”.

Preguntat sobre amb qui aprovarà el Pressupost de la Generalitat, ha dit que ho pactarà “amb qui vulgui pactar-lo”, però ha considerat evident que la CUP ha d’ajudar a sostenir la legislatura perquè es va comprometre a això.