Jesús María Lacruz | Diari Català
Jesús María Lacruz ha atès Diari Català per donar la seva visió del FC Barcelona-Athletic Club | FOTO: globalases.com

Jesus María Lacruz, ex jugador de l’Athletic Club i del RCD Espanyol, ha atès Diari Català per donar la seva visió sobre el partit de tornada de la Copa del Rey

L’Athletic sempre sol fer un gran paper a la Copa del Rey temporada rere temporada, vagi bé o malament a la lliga. Què és el que fa tant fort aquest equip en aquesta competició?

Els jugadors són conscients del recorregut històric de l’Athletic en aquesta competició i que és una gran oportunitat per ser a prop d’aixecar un títol valuós. Fins fa poc era l’equip amb més copes; es tracta de donar al trofeu la importància que es mereix.

Creus que l’Athletic té possibilitats de remuntar l’eliminatòria?

Està molt complicat, tot i que l’últim gol d’Aduriz dóna esperança. Tot i així hi ha massa factors en contra com el resultat o la volta fora de casa. Quan vas per sota en una eliminatòria sempre has de donar un plus més perquè el resultat t’ho exigeix.

“Els jugadors de l’Athletic són conscients de la importància del títol pel club”

Jugaves de defensa. Com es paren jugadors de tanta qualitat com els del trident?

No hi ha una fórmula secreta per parar-los. Tenen qualitat suficient com per escapar de qualsevol tàctica. L’única cosa que es pot fer es tractar que l’equip estigui junt i rebre i oferir ajudes quan tenen la pilota. Això és el més eficaç.

Jesús Mari Lacruz | Diari Català
Lacruz i Rivaldo, durant un FC Barcelona-Athletic Club | FOTO: elpaís.com

Has jugat contra el FC Barcelona amb les samarretes de l’Athletic i de l’Espanyol. Com es viu amb cadascun d’ells?

Són partits que es viuen amb molta intensitat, tant per un costat com per l’altre. Curiosament, jugant amb l’Espanyol vam treure millors resultats contra el Barça que amb l’Athletic, però la tensió dels derbis és superior i potser no et deixa treure tot el teu potencial. També en els Athletic-Real Sociedad ens succeïa; sempre et passes els dies previs parlant del partit i això genera nervis.

“En els derbis de la meva època, les tensions es quedaven en el terreny de joc”

Creus que hi ha més rivalitat entre Espanyol i Barça o entre Athletic i Real Sociedad?

És molt semblant. En els derbis d’ara, vist des de fora, només tens referències a nivell mediàtic. Els derbis que he viscut jo sempre s’han basat en la rivalitat però des del respecte i l’amistat entre els jugadors.

Aquells partits eren menys tensos que, per exemple, els tres derbis catalans d’aquest gener?

A nivell mediàtic hi havia la mateixa tensió, però sempre sabent que el que passava al terreny de joc no havia d’influir fora.

Què n’opines sobre Neymar i el seu estil de joc, que a vegades es qualifica com a provocador?

Si només ho hagués fet en una situació en concret, com la de la final, potser sí; però ja coneixem Neymar i la seva manera de jugar. No hi ha res que se li pugui retreure.

A què et dediques ara, després d’haver deixat el futbol en actiu?

He muntat un negoci. També estic donant les primeres passes en la representació de jugadors. Prefereixo això que estar entrenant.