Sergio García de la Fuente (Barcelona, 1983) gaudeix del futbol a Qatar després de cinc temporades a l’Espanyol. És feliç a l’Al-Rayyan i no es planteja tornar durant el mercat d’hivern

Com li va a Sergio García per Qatar?

Estic molt content per com em van les coses. He marcat sis gols en deu partits. Esperem que continuï tot igual durant moltes setmanes.

El pròxim partit és contra l’Al Sadd de Xavi Hernández. Us heu ajudat a adaptar-vos a un nou país, a una nova cultura, a un nou futbol…?

Ens coneixem des de fa molts anys i ens portem molt bé. Parlem sovint, i quan podem trobem un forat per veure’ns. Tractem d’ajudar-nos en tot allò que podem per adaptar-nos al dia a dia d’una nova ciutat.

Sergio García és feliç a a les files de l’Al-Rayyan | FOTO: @@AlrayyanSC

Com es viu el futbol en un país com Qatar?

Bé. Amb molta intensitat, com a la majoria de llocs. A Qatar hi ha molts aficionats al futbol. Val a dir, però, que les graderies dels estadis estan més plenes a Espanya que no pas aquí. Però l’Al-Rayyan té la fortuna de ser l’equip amb més afició del campionat. Cada partit ens anima un gran nombre de seguidors.

Què trobes a faltar del futbol espanyol?

Ara mateix, res. Si així fos ho diria, però estic molt a gust a Qatar. Estic content per com em van les coses. Em sento molt còmode. Segueixo el futbol espanyol des de la distància, però no el trobo a faltar.

“Segueixo la lliga espanyola des de la distància, però no la trobo a faltar. Estic molt a gust a qatar”

 

I des d’aquesta distància, segueixes al RCD Espanyol?

Sí, he vist tots els partits; tracto de no perdre-me’n cap.

Què et sembla l’arribada de Chen a l’entitat?

L’economia ha minvat les possibilitats de l’Espanyol. Sembla que la seva intenció és que l’equip vagi amunt. No serà fàcil, però esperem que els nous amos del club llencin amunt l’entitat.

Què li passa a l’equip? No acaba de convèncer…

Té alts i baixos. Aquest equip necessita ser més regular i encadenar victòries. D’aquí al final de la primera volta vénen partits importants però complicats. Esperem que l’equip respongui i doni la volta a aquesta situació aconseguint punts.

Entens els xiulets dirigits a la gespa i a la banqueta?

Això és futbol, i la gent no rep els resultats esperats. Amb victòries i un canvi de dinàmica l’afició tornarà a vibrar amb aquest equip. Sergio González és el primer que així ho vol.

“No penso en una possible tornada. En cap moment s’ha parlat, per la qual cosa no hi ha la mínima possibilitat”

Què podria aportar Sergio García a aquest Espanyol?

No ho sé. Desconec com seria l’equip o què canviaria. No sóc allà per saber-ho. Cal confiar en els que hi són. Aviat aconseguiran els resultats que tothom vol. Cal confiar.

Si l’Espanyol demanés a Sergio García la seva arribada durant el mercat d’hivern, estendria la mà?

No m’ho he parat a pensar. En cap moment s’ha parlat, per la qual cosa no hi ha la mínima possibilitat. De totes formes ara mateix estic molt a gust aquí a Qatar.

Sergio García prova la rematada en un partit de la lliga de Qatar | FOTO: @AlrayyanSC
Sergio García prova la rematada en un partit de la lliga de Qatar | FOTO: @AlrayyanSC

Des del teu debut a l’elit l’any 2002 acumules gairebé 400 partits oficials i estàs a dos gols dels 100. Content?

Sí, molt. Sempre és agradable aconseguir bons números al màxim nivell, i marcar gols sempre és positiu.

I dels 98 gols com a futbolista professional, algun pel record?

Recordo el gol de la victòria en l’últim minut contra el Celta de Vigo la temporada 2012-2013, o la diana contra el Valencia CF d’aquella mateixa campanya en un partit que perdíem per 2-3 i vam empatar en l’últim sospir. Marcar al final suposa un èxtasi preciós. Són gols especials i bonics de marcar