Mariano Rajoy Pedro Sanchez
Mariano Rajoy i Pedro Sánchez, durant la seva reunió | Foto: Europa Press

Així ho ha dit Mariano Rajoy després de la reunió amb el líder socialista Pedro Sánchez que ha dit que “l’esquerra no donarà suport a la dreta”. Per Rajoy, aquesta posició suposa un bloqueig i demana a Sánchez que accepti les quatre taules de negociació.

Les taules són sobre reformes institucionals, sobre política econòmica, per elaborar els pressupostos i avançar en un nou model de finançament autonòmic, per un pacte nacional per l’educació i per una mesa sobre política social.

La trobada ha durat 55 minuts i no ha servit per aclarir si el líder del PP es presentarà al debat d’investidura. Sánchez ha dit que estava “més preocupat en sortir de la reunió que en entrar” i no s’ha produït cap acostament de posicions.

Rajoy ha traslladat a Sánchez que la màxima prioritat és formar govern i ha afegit que “li he ofert diàleg i negociar tant de temps com faci falta, perquè és necessari arribar a una entesa”.

Crida a la responsabilitat

El líder popular ha fet una crida a la responsabilitat de tothom perquè “Espanya no pot estar ni un minut més en funcions. És l’hora de la responsabilitat que ens exigeix a tots pensar en el bé d’Espanya i dels espanyols per sobre de totes les coses”.

Reunió amb Ciutadans

Demà, el líder del PP es reunirà amb Albert Rivera, qui ha passat tota la pressió al PSOE demanant-li que s’abstingui per responsabilitat. També s’ha ofert a mediar entre les dues formacions majoritàries perquè arribin a un acord de mínims.