Un noi denuncia que un urbà li va proposar treure-li multes perquè no el denunciés per agressió

0

Un motorista de 18 anys que presumptament va ser agredit per un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona a la carretera Arrabassada després de saltar-se un control policial ha assegurat aquest divendres davant del jutge que un cap, una vegada en comissaria, li va proposar treure-li diverses multes a canvi que no denunciés, a més d’advertir-lo que si ho feia se li obriria una causa penal i s’exposava a anar a la presó.

Segons ha explicat als mitjans Marc F. després de comparèixer al jutjat d’instrucció 22 de Barcelona, aquest va ser el motiu pel qual va renunciar a denunciar l’agent i va ser gràcies a que els fets van quedar gravats per les càmeres de seguretat de la gossera de la carretera de l’Arrabasada que finalment la Unitat de Deontologia i Assumptes Interns de la Guàrdia Urbana va contactar amb el jove per tirar endavant una denúncia per tortures.

Dos agents de la Urbana estan investigats per un delicte contra la integritat moral per aquests fets, un d’ells per omissió, i aquest divendres han explicat davant del jutge que en cap cas van existir cops de puny ni puntades de peu: només una empenta a la moto quan van poder interceptar-lo després de la fugida, segons la versió de les defenses.

Segons l’agent amb qui es va produir l’aldarull, va recriminar al motorista saltar-se el control -“Tu estàs boig, gairebé ens mates”- ja que el jove va passar a uns 80 quilòmetres per hora molt a prop d’ell al saltar-se l’alto i va témer per la seva integritat moral, tot i que en cap cas el va amenaçar.

Segons la víctima, el 15 d’agost cap a les 17.30 hores anava en la seva moto -que tenia diverses peces trucades i unes rodes de competició- per la carretera quan li van donar en pujada en un control, i s’ho va saltar perquè sabia que la seva moto estava trucada i era nova i no volia que se la traguessin, moment en què un dels agents va tractar de tirar-lo a terra d’una puntada de peu, tot i que va aconseguir desfer-se.

Poc després, com que no tenia sentit fugir -“ells porten una 1.200 cc i jo una 50”-, es va aturar a l’altura de la gossera municipal i allà va arribar un primer motorista que li va demanar que s’identifiqués.

A continuació, va arribar l’agent que li havia intentat donar la puntada de peu i, sense treure’s el casc, el va abordar, el va agafar i el va estampar contra el terra i li va donar “puntades de peu a les cames”, sempre segons la versió del motorista.

El policia li va dir: “Gairebé em mates fill de puta. Vine aquí que et mato”, i després el va tornar a agafar i el va llançar contra una paperera, moment en què la víctima va aprofitar per fugir i amagar-se en una zona boscosa.

Durant aquesta agressió, el company del policia “no va fer res”, es va limitar a recollir la motocicleta que el seu company va tirar a terra i va destrossar.

A comissaria

Després d’amagar-se durant una mitja hora, mentre el policia el seguia buscant, Marc F. va aconseguir arribar a Montbau on va poder trucar els seus pares i anar a la comissaria d’Horta-Guinardó a explicar els fets i preguntar per la seva moto i les seves ulleres.

A comissaria, el cap que el va atendre el va advertir que si continuava amb la denúncia per agressions podia “anar per la via penal i acabar a la presó”, i li va proposar retirar-li part de les multes i que només pagués 250 euros dels 1.900 euros que havia de pagar; segons la versió dels agents investigats, li van retirar quatre de les vuit multes per indicació d’un superior.