El nom de la nova CDC es debatrà a una comissió

0
Mayte Rivero
La presidenta de la Mesa fundacional, Mayte Rivero, explicant la decisió | Foto: Europa Press

Les queixes de les bases respecte a la nomenclatura del partit va obligar aquest divendres a posposar la votació pel nom de la nova formació

La nova CDC ha aprovat aquest divendres ajornar la votació del nom del nou partit, i dissabte s’obrirà una comissió que debatrà els noms que es proposin i establirà els terminis per portar-se a votació, que podria arribar a fer-se el dissabte 23 de juliol.

Així ho han explicat fonts consultades després que les dues propostes formulades -MésCatalunya i Catalans Convergents- hagin generat un fort rebuig entre amplis sectors de la ja antiga CDC, fins al punt que el congrés ha hagut de parar-se cinc minuts per asserenar els ànims pel mal ambient que traspuava el congrés fundacional.

En roda de premsa posterior, la presidenta de la Mesa del nou partit, Mayte Rivero, ha explicat que es podria ajornar la votació fins al dissabte 23 de juliol si així ho decideix la comissió, a què es poden inscriure els associats que vulguin fins a les 10.00 d’aquest dissabte.

Aquesta comissió -que treballarà simultàniament a la comissió de les bases fundacionals i a la comissió organitzativa- mantindrà vives les dues propostes de nom plantejades, i a més es posaran sobre la taula les propostes de noms que han sortit del Torn Obert de paraula.

Segons Rivero, la comissió votarà totes les opcions i eliminarà les que tinguin menys suport, fins a tenir uns noms finalistes, i determinarà els que es posaran a votació i quan es votarà.

 

“Parlar de tot”

També ha justificat que la iniciativa de plantejar dos possibles noms buscava facilitar el treball, tot i que ha admès que no han agradat gens a la majoria dels presents, i ha afegit: “Si estem per fundar un nou partit és per poder parlar de tot”.

Sobre si la direcció se sent desautoritzada, Rivero ho ha negat i ha dit que, enlloc de parlar d’autocrítica, cal destacar que hi ha hagut una rectificació: “Som aquí per sortir amb un projecte que la gent senti seu”.