Norbert Hofer: “Som un partit de centre-dreta, no d’extrema dreta”

0
Norbert Hofer
Foto: Leonhard Foeger (Reuters)

El líder del partit d’extrema dreta austríac FPÖ, Norbert Hofer, ha declarat que són un partit de “centre-dreta amb un alt nivell de responsabilitat social”

Norbert Hofer, el candidat a la presidència d’Àustria per aquestes eleccions del partit d’extrema dreta FPÖ (Partit Liberal) ha començat el rentat de cara després que Els Verds guanyessin la presidència a l’últim moment i gràcies al vot per correu. “L’FPO no és un partit d’extrema dreta” sinó “un partit de centre-dreta amb un alt nivell de responsabilitat social”.

El candidat que millors resultats ha aconseguit mai per al partit austríac – va reunir un 49,7% de vots a les presidencials – ha apel·lat al respecte al mandat de les urnes i a la moderació davant la nova presidència del país. Aprofitant que serà un cap de l’oposició antiestablishment, Norbert Hofer prepara la campanya per a les legislatives, on s’escollirà la cancelleria.

Així, des de l’FPÖ intenten desfer-se de la qualificació d'”extrema dreta” i és per això que diu que “si un partit d’extrema dreta s’hagués presentat a les presidencials a Àustria hauria aconseguit un 2% dels vots. El percentatge de ‘tontos’ al país no és més alt que això”.

Cal tenir en compte que durant la seva campanya i la jornada electoral de la passada setmana, el partit va rebre suports d’altres formacions europees d’extrema dreta, com el Front Nacional, que va celebrar des d’un principi a les xarxes socials la victòria inicial de Norbert Hofer com a president.