Marc Coma elogia el traçat del Dakar 2016

Bolívia acollirà al 2016 el Dakar per tercer any consecutiu amb etapes extremes en alçada per a totes les categories en un ambient que el nou director esportiu i cinc vegades campió en motos de la competició, Marc Coma, va citar aquest divendres com a “indescriptible” en la presentació a La Paz.

El recorregut del Dakar 2016 no passarà pel Perú i inclou deu etapes a Argentina i tres a Bolívia.

“Que la gent no esperi un Dakar més fàcil per això, perquè serà un Dakar igual o fins i tot més dur que el que havia dissenyat prèviament”, va assegurar Coma en un acte al costat del president bolivià, Evo Morales.

Coma, qui va dir que la seva etapa com a pilot “és un llibre tancat”, va agrair als dos països que acullen la competició “per l’enorme suport, passió i obstinació demostrada cap a l’esdeveniment”.

Dakar 2016 - Diari català
@twitter

“Jo estaré al Dakar i el correré d’una altra manera”, va emfatitzar.

“Si en edicions anteriors l’acolliment del poble bolivià ha estat alguna cosa indescriptible, estem ansiosos de veure novament la qualitat de la seva gent al llarg de la ruta”, va assegurar.

El director esportiu del ral·li va destacar algunes novetats “perquè el Dakar segueixi sent la carrera més dura del món i una gran aventura on no només val ser el més ràpid”.

“En l’etapa Uyuni-Uyuni ens hem atrevit a dissenyar l’especial més llarga de tot el ral·li i els pilots estaran sotmesos a condicions extremes”, va subratllar en referència a l’etapa que recorrerà el salar a l’oest de Bolívia, que té aquest nom.

Unes altres de les innovacions esportives serà el nou ordre de sortida de l’etapa Belén-La Rioja (Argentina), on per primera vegada es barrejaran totes les categories del Dakar i camions, motos, cotxes i quads compartiran línia de sortida.

Coma va assegurar sentir-se orgullós d’estar presentant el Dakar a Bolívia “malgrat el context delicat” que es viu a Europa, i va aprofitar la seva intervenció per reafirmar els valors de “solidaritat, respecte i fraternitat” del ral·li, així com “el repudi absolut als actes de violència”.

Dakar 2016 - Diari català
@twitter

El president de Bolívia, Evo Morales, va destacar la consolidació de la participació del seu país en el disseny del ral·li i la “enorme alegria per al poble bolivià” que suposa.

“El primer any ha costat molt ser amfitrió”, va rememorar Morales, que va destacar el canvi de la situació en afirmar que “abans ens pregàvem i ara ens preguen”.

El president va destacar que “el secret de l’esport és la integració, al marge de les medalles” i l’ànim solidari del públic que en passades edicions va socórrer a qualsevol pilot en dificultats.

“Cal seguir millorant aquesta qualitat humana, aquest respecte, aquest afecte i aquesta solidaritat amb els visitants i així Bolívia seguirà sent coneguda a tot el món”, va remarcar.

El Dakar 2016 arribarà a Bolívia el 7 de gener, comptarà amb participants de seixanta països i suposarà una població itinerant d’un total de 3.000 persones entre pilots, mecànics i equips.