Nou Barris aprova el canvi de nom de la plaça de Llucmajor per plaça de la República

0
Llucmajor
Foto: Europa Press

La nova denominació se celebrarà el 14 d’abril, 85è aniversari de la proclamació de la Segona República 

 

La plaça de Llucmajor de Nou Barris es dirà de la República després que aquest dimecres ho hagi aprovat el Consell Plenari del Districte. La iniciativa dóna resposta a una reivindicació històrica de les entitats memorialistes i els col·lectius veïnals agrupats en la Taula Unitària de Nou Barris per la República.

El canvi de nomenclatura s’ha aprovat amb els vots de Barcelona en Comú, del PSC i d’ERC. El govern municipal subratlla que la nova denominació contribuirà a posar en valor el passat democràtic de Barcelona i a construir la imatge del passat de la mà de la ciutadania i les entitats que han lluitat per reivindicar la memòria de la ciutat.

La regidora del Districte, Janet Sanz, ha celebrat que amb l’acord “Nou Barris fa justícia a un deute del conjunt de la ciutat amb la República i amb tots els ciutadans que van lluitar pels valors de llibertat, igualtat i fraternitat”. Ha assegurat que no es tractava de fer “revengisme històric”, sinó de “reivindicar el passat democràtic de Barcelona”.

La proposta aprovada, que ja va ser informada favorablement per unanimitat per la Ponència del Nomenclàtor, suposa canviar la denominació de plaça de Llucmajor per plaça de la República. A més, els jardins de la Segona República passaran a anomenar-se de Llucmajor, tal com també ha informat favorablement el plenari amb el suport del govern municipal, el PP i ERC i l’abstenció del PSC.

Per celebrar la nova denominació, el govern municipal organitzarà una jornada ciutadana el 14 d’abril, coincidint amb el 85è aniversari de la proclamació de la Segona República espanyola. A més, des del comissionat de Programes de Memòria es pretén posar en valor l’estàtua dedicada a la República i el medalló dedicat a Pi i Margall, inaugurat durant la II República i eliminats pel franquisme.