Nou Barris dóna feina a 62 persones pel programa Treball als Barris

0

La majoria d’aquestes persones són veïns del districte de Nou Barris sense feina i en situació de risc d’exclusió

El districte barceloní de Nou Barris ha incorporat 62 persones contractades en el marc del programa Treball als Barris i que portaran a terme diferents projectes als barris de Roquetes i Torre Baró-Ciutat Meridiana, ha informat aquest diumenge l’Ajuntament de Barcelona en un comunicat.

La majoria d’aquestes persones són veïns del districte sense feina i en situació de risc d’exclusió que, entre els mesos de maig i novembre, faran actuacions de millora d’espais naturals i àmbit urbà i tasques de gestió de projectes en equipaments municipals.

Nou Barris concentra el 44% dels 142 Plans d’Ocupació contractats, durant sis mesos, en el marc del projecte Treball als Barris que hi ha a nivell de la ciutat, una mesura que també s’emmarca dins del Pla d’acció per a la cohesió i els drets socials de Nou Barris 2016-2019.

Els objectius del pla són: aplicar mesures d’urgència per atendre les necessitats dels veïns i veïnes, i invertir la tendència assitencialista de les mesures socials per avançar cap a un model de “ciutat justa”.

Els projectes en els quals treballessin es divideixen en actuacions ocupacionals i professionals, i les primeres permetran adquirir i millorar determinades competències per a la seva inserció laboral a través d’obres i serveis d’interès general com manteniment de l’espai públic i equipaments, com neteja de la via pública.

Les actuacions professionals tenen com a objectiu que les persones contractades, sobretot personal tècnic, realitzin tasques de dinamització, mediació, sostenibilitat, atenció a col·lectius en risc d’exclusió social i seguiment i coordinació dels diferents dispositius sociolaborals.

Les persones que s’incorporen a aquests llocs de treball treballaran 37,5 hores setmanals i tindran salaris mensuals que s’estructuraran en una escala de tres nivells en funció dels treballs a fer: 1.414 euros en el cas dels Tècnics Auxiliars; 1.414 per als oficials, i 1.001 en la categoria d’Ajudants.