Nou cas de combustió espontània humana | Diari Català

Tot i la majoria de persones diuen que la combustió espontània humana no és més que una simple creença paranormal o sobrenatural, la realitat és que des dels últims 300 anys hi ha hagut més de 200 casos ben documentats de combustió espontània humana a tot el món.

El misteriós fenomen ocorre amb la incineració d’un cos humà viu sense cap raó aparent. Tampoc és un fenomen reconegut medicament, i no hi ha una explicació racional. No obstant això la comunitat científica continua buscant una explicació, i suggereixen que el metà dins dels nostres intestins podria ser suficient per generar un incendi.

Nou cas de combustió espontània humana | Diari Català

Una dona crema de forma espontània en un parc d’Alemanya

En 2013 va ocórrer un d’aquests casos a l’Índia, quan els pares d’un nadó de tot just nou dies van presenciar com el petit es ‘va incendiar’ sense cap explicació aparent. Fins i tot els doctors de la Facultat de Medicina Viluppuram van investigar el cas a la recerca d’evidències que demostressin que havia estat víctima d’abusos. Però els metges van reconèixer que es tractava d’un nou cas de combustió espontània humana. I ara ha tornat a passar, aquesta veuen a Alemanya. Una dona amb greus cremades es debat entre la vida i la mort després d’incendiar-misteriosament en un banc d’un parc.

Nou cas de combustió espontània humana | Diari Català

Les flames van brollar de la dona mentre els transeünts horroritzats corrien cap a ella i utilitzaven les seves jaquetes per apagar el foc. Però ja era massa tard, la dona tenia més del 90% del seu cos cremat. L’incident va ocórrer a Flensburg, al nord d’Alemanya, dilluns a la nit. Segons els mitjans de comunicació locals, la víctima té uns 40 i és originària de la República de Maurici.

Els testimonis ràpidament van cridar al servei d’urgències, que poc després de la seva arribada la van traslladar a l’hospital Lübeck en helicòpter, on roman en estat crític a la Unitat de Cremats Intensives.

La víctima ha viscut a Flensburg durant molt de temps i té família aquí”, va dir el fiscal Ulrike StahlmannLiebelt, qui és el responsable d’investigar el cas.

El fiscal Flensburg StahlmannLiebelt va dir que els investigadors no havien descartat la possibilitat que es tracti d’un intent de suïcidi. Però alguns testimonis presencials van dir als mitjans locals que la dona no cridava ni es movia mentre les flames envoltaven el seu cos. Aquesta última dada ha cridat l’atenció dels experts en el paranormal, els que creuen que es tracta d’un nou cas de combustió espontània humana.

Com hem comentat anteriorment, la combustió humana espontània és el terme utilitzat quan un cos humà crema en flames sense cap font externa d’ignició. La teoria va ser proposada en 1641 pel doctor danès i matemàtic Thomas Bartholin en la seva peculiar va catalogar de fenòmens mèdics estranys titulatHistoriarum Anatomicarum Rariorum“, on va escriure la mort d’un cavaller italià anomenat Polonus Vorstius.

Nou cas de combustió espontània humana | Diari Català

Segons Bartholin, l’home havia estat bevent unes copes de vi amb els seus pares a casa de Milà quan va rotar foc, sucumbint ràpidament a les flames i morint poc després. Però molt possiblement, el cas més conegut de la combustió espontània humana és el del psíquic Dr. John Irving Bentley.

Des de la seva mort el 1960, tant els principals mitjans de comunicació com les pàgines web de notícies alternatives han utilitzat la seva imatge, on es pot veure un cos carbonitzat, com tot un símbol de la teoria. A la imatge es podia apreciar la cama i els peus calçats amb sabatilles del metge jubilat de 92 anys, descoberts al costat del vàter a casa de Pennsilvània, i envoltat per un munt de cendres sota d’un caminador.

Nou cas de combustió espontània humana | Diari Català

No obstant això, certes investigacions forenses que han tractat d’analitzar els casos de combustió espontània humana han ofert certes teories sobre les possibles causes, que inclouen el comportament de la víctima i els seus hàbits, el consum d’alcohol, la proximitat a fonts potencials d’ignició, així com el comportament dels incendis que consumeixen greixos fosos. Però per als experts en el paranormal, totes aquestes teories no expliquen la gran quantitat de casos ben documentats al llarg de la història.