Nou detinguts per robatoris a l’àrea metropolitana de Barcelona

0

Els acusats s’havien establert a la ciutat i formaven part de dos grups diferents als que s’atribueixen catorze robatoris amb força

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal van informar de la detenció el passat 10 de maig de nou homes integrants de dos grups criminals com a presumptes autors de 14 robatoris amb força a l’àrea metropolitana de Barcelona. Els investigadors van concloure que ambdós grups s’especialitzaven en forçar pisos mitjançant el mètode del Bumping i se’ls acusa de vuit assalts en un cas i sis en l’altre.

El Bumping consisteix en col•locar una clau estàndard a l’interior del pany com més al fons millor per, a continuació, colpejar-la amb un martell o algun altre objecte contundent per aconseguir que els pistons s’alliberin i es pugui obrir la porta. Amb aquest mètode, els delinqüents aconsegueixen realitzar l’obertura sense deixar cap rastre al pany.

Després d’assegurar-se que no hi havia ningú dins la casa, els individus entraven per sostreure diners, joies i altres objectes de valor. En total, els policies han acreditat la participació dels dos grups de lladres en fins a catorze robatoris comesos a les localitats de Terrassa, Barcelona, Canet de Mar, Arenys de Mar, Sant Adrià del Besòs, Ripollet, Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat.

Els Jutjats d’Instrucció 4 de Barcelona i 1 de Terrassa van encarregar-se d’unes investigacions que van acabar amb la detenció de vuit persones de nacionalitat georgiana i una de nacionalitat armènia. A més, l’escorcoll de set pisos a les localitats de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Feliu de Llobregat, Cornellà de Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat va permetre localitzar aparells d’electrònica, joies, diners, panys i estris per forçar-los.

Després de les declaracions als jutjats es va decretar l’ingrés a presó de cinc dels detinguts, i tot i que es donen els grups per desmantellats no es descarten noves detencions.