Nou disc d’Orozco

0
Antonio Orozco | Diari Català
Foto: Europa Press

‘Destino’ el vuitè disc d’Antonio Orozco ha sigut produït per l’artista

Antonio Orozco (Barcelona, 1972) va publicar divendres nou disc, ‘Destino’, el vuitè en 16 anys de carrera musical, concebut en diversos estudis de Barcelona i produït pel mateix artista al costat de l’equip de tota la vida, els seus inseparables Xavi Pérez i John Caballés.

La sortida de cada nou disc em genera molt respecte, perquè som molt bruscos amb els canvis en el so. La música canvia i evoluciona moltíssim. I la cosa més divertida és evolucionar, em sembla a mi, tot i que hi ha gent que sempre fa el mateix i li va genial. Diuen que quan les coses estan bé, per què canviar-les. Però jo vaig i les canvio”, planteja a Europa Press entre rialles.

Després d’assegurar “amb tota la humilitat” que a ell li agradaria seguir construint una carrera tan interessant com les de l”Último de la Fila’, el seu vocalista Manolo García en solitari o altres històrics com Triana, Orozco planteja que el seu desig és “intentar innovar i fer coses diferents”.

“I jo aspiro a dedicar-me a aquesta feina tota la meva vida, jo segueixo buscant la cançó més bonica del món, com deia Joaquín Sabina”, recalca Orozco, per després afegir que mai s’ha plantejat “quan s’acaba la carrera d’un compositor”.

“Però en qualsevol cas espero morir-me fent cançons, no tinc cap pensament de fer cap altra cosa, tot i que sí que la meva curiositat de vegades em tira cap a l’escriptura, cap a fer ràdio musical o una mica d’investigació”, postil·la.

“El destí no està escrit”

En aquest camí d’aprenentatge i d’investigació permanent, apunta Orozco que “el destí no està escrit”, sinó que més aviat al contrari, “és molt mal·leable i està a les nostres mans”. “Jo amb el meu destí acostumo a fer el que em ve de gust”, diu amb un somriure d’orgull.

En aquesta línia, afegeix que “l’èxit més gran” a la vida és “poder elegir” per precisament poder anar triant amb llibertat i escrivint el propi destí: “Quan a un li va bé i té concerts i ven discos, guanya aquesta possibilitat de poder elegir el que fas o el que no. Jo sempre trio caminar cap a direccions diferents”.

Direccions diverses que tenen a veure amb la música però també amb la televisió, i exerceix com a ‘coach’ a La Veu, i malgrat això ha trobat temps per seguir actuant en directe i compondre les noves cançons que integren aquest ‘Destino’.

El truc per poder tirar endavant tants projectes i acabar oferint nous temes podria ser una cosa així, més o menys: “Sóc molt metòdic component, perquè això és com qui fa esport, i si un dia ho deixes perds la rutina i al final no ho fas més”.

Quan estic component, m’aixeco a les nou, esmorzo, faig esport, feina, dinar, feina, sopo, dormo una mica, continuo durant la matinada… Els meus moments de somni són la migdiada i les primeres hores de la nit en períodes curtets per mantenir la frescor”, revela.

“No es pot agradar a tothom”

Enmig d’aquesta frenesia, assegura Orozco que ha escrit “quaranta cançons” per a aquest nou disc, i avança que “moltes han quedat fora” segurament les podrà “aprofitar en un futur” per la seva qualitat, “una cosa que no sempre passa”. “Porto publicades unes 200 cançons, però escrites s’haurien de multiplicar per tres”, postil·la.

Amb tantes cançons signades amb el seu nom i amb un nou àlbum imminent, sí que admet que “és molt difícil agradar a tothom”, i afegeix parafrasejant el cineasta Woody Allen: “No sé quina és la clau de l’èxit, però sí que sé quina és la del fracàs, que és intentar agradar a tothom. Quan assumeixes això és més divertit perquè no et menges tant el cap”.

Això sí, opina que una part del seu èxit pot deure’s al fet que canta sobre “històries profundes que són veritat”, una cosa que també ocorre a ‘Destino’. “La gent així pot sentir-lo com a part de la seva vida, però també queda un molta part descoberta. Tot i que amb una guitarra sempre he tingut menys vergonya”, senencia.