Bebe torna amb un nou disc

0
Nou disc de Bebe
Foto: WARNER MUSIC

“Cambio de piel” el nou disc de Bebe

Nou disc de Bebe
Foto: WARNER MUSIC

Tres anys després del seu anterior treball, Bebe (València, 1978) torna amb un nou disc molt eloqüentment titulat ‘Cambio de piel’, en què plasma el seu estat vital actual per mitjà d’unes cançons tan intimistes com personals i alegres, i amb l’estreta la col·laboració de Carlos Jean, que exerceix de productor creatiu. “En Carlos ha fet un treball meravellós. Ha estat un procés de creació molt bonic, els dos a l’estudi amb tranquil·litat i molt diàleg”, explica Bebe a Europa Press, per reiterar posteriorment que “és molt important la feina que ell fa com a productor, perquè et porta a llocs musicals als quals no hauria pogut arribar per crear ambients”.

I aquests ambients són certament diferents als de l’anterior àlbum, el frenètic i directe ‘Un pokito de rocanrol’, tal com ella mateixa admet: “Jo ara tenia moltes ganes de cantar, fer cançons amb melodies obertes, volia utilitzar el piano. En el meu primer disc -‘Pafuera telarañas’, 2004- vaig dir a en Carlos ‘el piano per a quan sigui gran’, i aquí apareix com a protagonista, la qual cosa és un gran canvi”.

En aquesta línia, afegeix Bebe (el nom real de la qual és María Nieves Rebolledo Vila) que li agrada “sorprendre i fer coses que no hagi fet abans”. “En aquest àlbum hi ha força llum, hi ha cançons molt alegres, tot i que també d’altres més intenses. Però hi ha molta més alegria i moltes ganes de cantar. Això transmet el meu moment vital totalment”, planteja. Aquest moment de la seva vida és el resultat d’haver “acabat a nivell professional i personal amb moltes coses” de la seva vida, per tancar així l’etapa iniciada fa una mica més de deu anys amb el seu debut. Per això recalca que “és com començar de nou amb molta alegria, de la qual cosa té molta culpa” la seva filla: “Ha estat un canvi molt positiu”. Es tracta d’un procés de canvi en el qual compondre les cançons, com sempre donant gran importància a les lletres, ha tingut una importància capital: “Escriure és una teràpia, és una necessitat d’expressió. Jo invito la gent a fer-ho, perquè al final descobreixes que prens perspectiva, alleuja bastant i el que és fosc es veu molt millor”.

PRESENTACIÓ EN DIRECTE

La presentació oficial de ‘Cambio de piel’ es va produir el passat 22 de setembre en un recital exclusiu al Museu Lázaro Galdiano de Madrid. Una vetllada distesa, íntima i delicada, que va donar moltes pistes sobre la nova proposta de Bebe, que ara planeja tornar a la carretera: “M’agradaria que fossin teatres i que la gent estigués seguda per escoltar tranquil·lament”.

[quote]”Ja vaig fer aquestes gires esgotadores. I mai em va agradar tocar gaire”[/quote]

“Prefereixo presentar-lo en llocs asseguts i agradables, no en sales amb la gent dreta i més distreta, perquè això és una pena”, avança, per després aclarir que tampoc té prevista una llarga gira extenuant com en els vells temps. “Ja vaig fer aquestes gires esgotadores. I mai em va agradar tocar gaire”, apunta.

Així, afegeix: “Al principi a ‘El Búho’ ho feia una vegada al mes perquè m’agradava que fos un dia especial i no viciar-lo i que fos un costum. Les gires et demanen molt moviment i haver d’estar fora de casa. Des que he estat mare no em ve de gust allunyar-me de la meva filla, perquè les separacions són a vegades llargues i de molta distància”.

No faltarà, en qualsevol cas, la pertinent visita a Amèrica, així com tampoc faltaran en els seus concerts les cançons d’anteriors treballs. “Encara no ho tinc gaire clar, perquè amb quatre discos ja són un bon grapat de cançons i cal decidir quines i com. No faltaran les cançons més conegudes perquè te les demana la gent, però una també té les seves preferides”, avança.

Finalment, es mostra tranquil·la davant de l’acollida de les seves noves cançons, ja que està convençuda que ha fet un “treball preciós” del qual està “molt orgullosa”, motiu pel qual no té “por de defensar-lo”. “L’èxit és una cosa molt personal, jo he tingut molta sort durant tota la meva vida i que la gent vingués a veure’m tocar quan començava ja era un èxit. Ara estic expectant”, sentencia.