El Ford Kuga es renova per seguir la línia actual de la marca

El Saló de Los Ángeles (Califòrnia) ha presentat molts models impressionants pels seus acabats o preparadors però les firmes no han oblidat les seves obligacions amb el mercat més realista. Entre la multitud de presentacions es troba el nou Ford Kuga 2016, que a els Estats Units es vendrà sota el nom de Escape i ens serveix per avançar les línies generals del model que es comercialitzarà a Europa.

Moltes marques estan apostant per anar un pas més enllà i fabricar models que, a més d’eficients i eficaços, enamorin al conductor per la seva estètica. Per aquest motiu el nou Ford Kuga segueix amb la filosofia de disseny que han demostrat els models llançats anteriorment com el Mondeo. Una graella frontal ben marcada, amb nous grups òptics més allargats i afilats i preses d’aire agressives emfatitzen les línies curvilínies d’un model amb estètica moderna però imponent. Els passos de roda en negre, les barres cromades del sostre i el difusor engrandit amb dos tubs d’escapament accentuen el seu caràcter aventurer.

Nou Ford Kuga | Diari Català
Noves millores al nou Ford Kuga 2016

El seu interior ha estat millorat, bàsicament, per aconseguir una millor ergonomia per al conductor i els seus passatgers. En el seu objectiu per crear un disseny des de dins cap a fora, el nou Kuga presenta un volant nou, igual que la posició de la palanca de canvis i molts altres detalls que s’han intentat resoldre amb una major qualitat i distinció. Però l’element que farà diferent el nou SUV no només serà el nivell d’acabat sinó la tecnologia. Segons la marca el nou sistema de infoentreteniment SYNC 3, permetrà una connectivitat total amb el Smartphone a més d’una infinitat d’avanços en l’àmbit de la seguretat amb sistemes com l’avís de canvi de carril involuntari, distància amb el cotxe de davant, bloqueig de portes i molts altres.

Nou Ford Kuga | Diari Català
Interior de nou Ford Kuga 2016

Quant a la mecànica que empentarà a aquest nou model sabem que el model a Estats Units (Escape) portarà l’1.5 i 2.0 litres Ecoboost de quatre cilindres i 180 i 245 CV respectivament. Ambdues motoritzacions muntaran la caixa del canvi automàtica SelectShift de 6 velocitats amb lleves en el volant i incorporaran el sistema Stop&Start de sèrie. La gamma americana seguirà comptant amb un 2.5 litres Duractec més eficient gràcies a les millores presentades en el propulsor. Encara no tenim les dades del model que circularà per les carreteres espanyoles però va bé poder fer-se a la idea.