Arriba el Mercedes-Benz GLS, la clase S dels SUV amb set places i novetats en tots els seus àmbits.

Alguna cosa ha passat amb Mercedes, això esta clar. La renovació dels seus models ha donat on tocava i els usuaris han respost positivament. Una estètica més juvenil, amb un esforç enfocat a la tecnologia i les noves possibilitats de connectivitat han situat a la marca alemanya al punt de vista de molts clients que abans no els tenien present. Així doncs, i després d’haver pres el risc, han de continuar amb la redefinició de la seva flota. El nou Mercedes-Benz GLS segueix l’objectiu del seu antecessor (GL): ser el SUV ‘first-class’ a la carretera i fora d’ella. Com ho aconseguirà? Segons la marca, ha fabricat un totcamí més eficient i amb més opcions de personalització, a més de millorar el sistema de suspensió, incorporar el nou canvi automàtic 9G-Tronic i oferir la nova generació d’infoentreteniment entre altres detalls. Dels motors parlarem bé més endavant, però si comença amb un benzina de 258 CV ens podem fer a la idea.

El Mercedes-Benz GLS segueix la línia imponent del seu antecessor i firma unes mesures de 5,13 metres de longitud, 1,92 d’amplada i 1,85 d’alçada, però presenta un exterior ben diferenciat. En línies generals ha renovat la seva graella frontal, l’estètica posterior i els grups òptics LED jugant amb la frontera entre l’exclusivitat i l’agressivitat. Sens dubte estem davant d’un model que ja des de fora porta la paraula ‘premium’ gravada a foc però que, com fa tota la nova generació Mercedes, arrisca amb un disseny que destil·la caràcter i fermesa. Les barres cromades del sostre o la protecció dels baixos aporta el toc SUV. Per aquells que prefereixen un estil encara més esportiu Mercedes llença el model amb l’opció de vestir la línia AMG Line Exterior, amb detalls específics com el faldó posterior, les aletes laterals i les llantes d’al·leació entre altres.

Nou Mercedes-Benz GLS | Diari Català
Part posterior

L’habitacle segueix l’elevada qualitat del seu exterior per presentar un interior ‘first-class’ amb el confort com a punta d’alça. Es tracta d’un SUV de set places (3 files de seients) que segons Mercedes compten amb molt espai per als passatgers i la capacitat d’ajustar els seients de la segona fila. La personalització és vital en un model ‘premium’ i en el seu interior es pot modificar: el volant, la il·luminació, el tauler d’instruments, les portes i tota la tapisseria. És a dir, tot. El display de vuit polzades i la pantalla tàctil formen part del nou sistema Comand Online que compte amb alguns serveis gratuïts com la trucada d’emergència, la gestió d’accidents, que s’inclouen en el servei Remote Online. El volum del maleter (tenint en compte la tercera fila arreplegable) varia entre els 690 litres i els 2.300 litres, una passada!.

El nou Mercedes-Benz GLS ofereix un ventall de motors que, segons la marca, ofereixen les millors prestacions als nivells més baixos de consum. Les tres opcions benzina comencen amb el GLS 400 4MATIC d’injecció directa biturbo, 6V que arriba fins als 333 CV i consumeix 8,9 l/100 km. El V8 GLS 500 4MATIC desenvolupa 455 CV i tots dos compten amb la funció Stop i Start ECO. El ‘tope de gama’ és el GLS 63 4MATIC que ha incrementat 28 CV respecte a l’anterior versió arribant a oferir 585 CV. Només hi ha una opció dièsel que és el GLS 350 d 4MATIC V6 de 258 CV. Amb motiu del llançament, totes les motoritzacions muntaran el nou canvi automàtic 9G-Tronic excepte el GLS 63. Gràcies a un nou sistema anomenat Dynamic Select, el nou GLS ofereix fins a sis programes de conducció: Confort, Sòl relliscant, Sport, Individual, Off-road i Off-road+. La diferencia es notarà, sobretot a la suspensió neumàtica AIRMATIC.

Nou Mercedes-Benz GLS | Diari Català
Interior

Amb aquest llançament la marca completa la gama SUV més exclusiva del mercat, des del GLA al GLC. La comercialització comença aquest novembre i els primers models arribaran a partir de març del 2016. En dues setmanes podrem provar el model durant la seva presentació oficial a Àustria, allà podrem destapar la màgia d’aquest model VIP.