Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, subratlla la falta d’ingressos dels patrocinadors i la disminució de l’aportació del Govern central

Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de la ciutat de Tarragona, surt al pas per respondre el Comitè Olímpic Espanyol (COE) després que Alejandro Blanco, el seu president, assegurés que “no contemplo ni en els meus pitjors somnis no celebrar els Jocs Mediterranis, però sí que estem vivint una situació difícil que entre tots hem de fer que es resolgui”.

Víctor Sánchez, secretari general del COE, assegurava que “l’executiva del COE està vigilant molt de prop què està passant, perquè la situació és seriosa, greu i amenaça la celebració dels Jocs Mediterranis. Si fos necessari, es prendran decisions de forma immediata”.

Ballesteros convocava una roda de premsa d’urgència, en la qual recalcava que la celebració dels Jocs Mediterranis del 2017 no estan en perill malgrat els dubtes plantejats des del COE per la delicada situació econòmica actual: “Els Jocs no estan en perill. No ens passa pel cap, ni al COE, renunciar a aquest esdeveniment. El projecte avança en tots els aspectes: en infraestructures i sobretot també en seguretat”.

 

Dèficit de nou milions d’euros

l’alcalde de Tarragona, ciutat que acollirà els Jocs Mediterranis l’any 2017, reconeix que els problemes financers en el pressupost operatiu sorgeixen, fonamentalment, per dues raons: la falta d’ingressos per part dels patrocinadors i la disminució de l’aportació del Govern central, que ha passat dels 14 milions previstos a 3’4.

Jocs Mediterranis Tarragona 2017 | Diari Catala