El nou ministre de Financs britànic descarta pressupost pel Brexit

0
El nou ministre de finances britànic, Philip Hammon | Foto: Reuters

Philip Hammond descarta qualsevol pressupost d’emergència i se centrarà a supervisar els objectius de despesa amb normalitat

El nou ministre de Finances britànic, Philip Hammond, ha afirmat que el Regne Unit no necessita un pressupost d’emergència pel Brexit i que se centrarà a supervisar la situació econòmica durant l’estiu per programar els objectius de despesa amb normalitat per a la tardor.

Dies abans del referèndum sobre la permanència del Regne Unit a la Unió Europea, el llavors titular de Finances, George Osborne, va anunciar que si guanyava l’opció del Brexit el país hauria d’aprovar un nou pressupost amb augment d’impostos i retallades de despeses.

Hammond ha passat de ser titular d’Exteriors a assumir la cartera de Finances després del nomenament de Theresa May com a primera ministra. “Hi ha molta feina a fer ara”, ha afirmat Hammond, en unes declaracions a la cadena de televisió Sky News.

“El primer ministre ha deixat clar que farà una declaració a la tardor de la manera com habitualment es fa a la tardor i vigilarem la situació amb cura a l’estiu”, ha explicat. “Veuré el governador del Banc d’Anglaterra aquest matí i avaluarem on estem”, ha assenyalat.

En una altra entrevista, concedida a la cadena ITV, Hammond ha dit aquest dijous que farà tot el que calgui per mantenir l’economia i donar confiança als mercats. “Els mercats necessiten senyals de suport, necessiten saber que farem tot el que calgui per mantenir l’economia en el bon camí”, ha explicat.