Al 2017 arribarà un petit rentat de cara del Volkswagen Golf

Aquests darrers dies s’estan movent per les xarxes fotos amb el possible disseny que tindrà la vuitena generació del Volkswagen Golf que arribarà al 2018, però, amb aquesta emoció, ens hem oblidat que l’actual generació segueix ben viva i, de cara al 2017, mostrarà un petit rentat de cara, sobretot en temes mecànics. En aquest sentit, arribaran una nova fornada de motors de 1.5 litres que ja veurem després a la vuitena generació.

Volkswagen, a través del seu CEO, Herbert Diess, en unes declaracions a ‘Motoring‘ durant el Saló de Detroit, ha confirmat que el facelift que rebrà al 2017 l’actual Golf portarà dos nous motors de 1.5 litres turbo, sent un benzina i l’altre dièsel. Això sí, seguiran sent de quatre cilindres, tot i que amb la futura generació arribarien blocs de tres cilindres i un litre de cubicatge, downsizing en estat pur.

Fredament, l’arribada d’aquests dos blocs de 1.5 litres tampoc és una novetat absoluta ja que sorgeixen d’una optimització dels ja coneguts 1.6 TDI i 1.4 TSI actuals. Tot i així i segons apunta el CEO de Volkswagen, el procés serà més costós però ajudarà a reduir pes i a emetre menys emissions, una feina on la marca (i el grup en general) ha de posar especial atenció per tornar a convèncer als usuaris.

Tot apunta que aquest facelift de l’actual generació del Volkswagen Golf arribarà a finals d’aquest any, així que el Saló de Frankfurt pot ser la cita escollida per a la presentació oficial. No obstant, suposem que aquest rentat de cara oferirà molts dels elements que equiparà la futura generació, no només mecànics com el bloc de 1.5 litres, sinó també tecnològics, de seguretat, connectivitat, etc. Sens dubte, serà un previ interessant per començar a conèixer el vuitè Golf.