Nou recopilatori de Bruce Springsteen

0
Surt a la venda el nou recopilatori Bruce Springsteen
Foto: Sony Music / Nou recopilatori Bruce Springsteen
Surt a la venda el nou recopilatori Bruce Springsteen
Foto: Sony Music / Nou recopilatori Bruce Springsteen

El 4 de desembre surt a la venda ‘The Ties That Bind: The River Collection’ nou recopilatori de Bruce Springsteen

Columbia Records publicarà ‘The Ties That Bind: The River Collection’ nou recopilatori de Bruce Springsteen el 4 de desembre. Una mirada exhaustiva a l’època de ‘The River’, la caixa conté 52 temes en 4CD amb una gran quantitat de material inèdit, i 3DVD amb 4 hores de vídeo amb imatges mai vistes. La caixa conté el doble àlbum original ‘The River’, el llançament oficial de ‘The River: Single Album’, un CD de peces descartades d’estudi de 1979/80; una pel·lícula de dos DVD amb imatges inèdites i recentment editades del famós concert de Springsteen en Tempe, Arizona, de les quals molt s’ha parlat però que mai s’han vist; material visual d’assajos durant les gires i un nou documental “The Ties That Bind” sobre ‘The River’. A més, inclou un llibre de gran format en tapa dura amb 200 fotos rares i inèdites, i material amb un nou text de Mikal Gilmore.

Al nou recopilatori, ‘The River,’ -2CD recentment remasterizats – va ser el cinquè àlbum de Springsteen, es va publicar el 17 d’octubre de 1980 com a àlbum doble i va aconseguir el #1 en la llista Billboard 200 a EUA. A les seves notes, Gilmore declara a ‘The River’ el “àlbum essencial de Sprinsteen; [el] punt fonamental entre la commoció ambiciosa que ho havia precedit i els motins musicals concisos, i la de vegades aterridora narració, que va seguir després.”

‘The River: Single Album’ és l’àlbum de 10 pistes que Springsteen va gravar en 1979 com a continuació al seu àlbum de 1978 ‘Darkness On The Edge Of Town’ però que mai va publicar. “Les cançons mancaven del tipus d’unitat i intensitat conceptual que jo volia a la meva música. Així que vam tornar a l’estudi,” va escriure al llibre de fotos/lletres “Songs.” Les primeres sessions van marcar el començament d’un llarg i prolífic viatge de 18 mesos durant els quals va escriure i va gravar. Set dels 10 títols en ‘The River: Single Album’ eventualment van aparèixer en ‘The River,’ alguns amb lletres i arranjaments diferents, amb presses descartades com “Cindy” i una versió rockabilly “You Ca Look (But You Better Not Touch)” mai abans publicada. Ara, per primera vegada, al nou recopilatori ‘The River: Single Album’ estarà disponible de forma oficial.

El quart CD que conté aquest nou recopilatori és ‘The River: Outtakes,’ que inclou les sessions completes de ‘The River’ en 1979 i 1980 i il·lustren la profunditat i varietat del treball de Springsteen durant aquest període. Onze de les cançons són rareses mai abans publicades, i que en la seva majoria són completament desconegudes per als fans, els qui per molt temps han considerat les preses descartades de Springsteen com a preuats secrets. Les onze preses descartades mai abans escoltades (“Record One”) van ser barrejades per Bob Clearmountain i masteritzades per Bob Ludwig. Altres onze preses descartades (“Record Two”) procedeixen de la caixa ’Tracks’ i ‘Essentials’ i es recullen aquí per mantenir-les juntes.

“The Ties That Bind” és un nou documental de 60 minuts dintre del nou recopilatori produït i dirigit per Thom Zimny que mostra una entrevista íntima amb Springsteen en la qual parla del tumultuoso i llarg període de composició i enregistrament de ‘The River.’ El film combina imatges de Springsteen explicant les històries darrere de la música – i il·lustrant-les amb interpretacions acústiques de guitarra en solitari – amb imatges de concerts i fotos rares de Bruce i la banda dins i fora de l’estudi durant aquesta època.

EL component final de vídeo del nou recopilatori és “Bruce Springsteen & The I Street Band: The River Tour, Tempe 1980,” un nou film extret del material professional filmat a 1980 utilitzant quatre càmeres i amb àudio gravat en multipistes. La pel·lícula de 2 hores i 40 minuts inclou 24 cançons en 2 DVD, del concert de Springsteen del 5 de novembre de 1980 a Arizona State University en Tempe, Arizona. Àmpliament reconeguda com una de les millors actuacions de Springsteen, aquest intens concert mostra versions inicials en directe de més de la meitat de les cançons de ‘The River.’ També s’inclouen 20 minutos d’imatges dels últims assajos del River Tour de Setembre de 1980 realitzats en Lititz, Pennsilvània, on es veu a Springsteen & The I Street Band treballant en els arranjaments en directe del que després era material inèdit per al següent àlbum. La pel·lícula va ser recentment editada pel col·laborador de Springsteen i cineasta guanyador de Premis Grammy i Emmy Thom Zimny, i l’àudio va ser barrejat en Stereo & 5.1 surround per Bob Clearmountain a partir dels enregistraments originals multipistes i masteritzat per Bob Ludwig.

El nou recopilatori es complementa amb ‘The Ties That Bind: The River Collection’ que ve a una caixa de 25 x 30cm amb un llibre de 148 fulles de tapa dura que inclou 200 fotos d’estudi i en directe – moltes d’elles, inèdites—a més de facsímils de pàgines dels quaderns pertanyents a Springsteen, portades de singles, imatges i esbossos descartats del disseny original de l’àlbum, i més material addicional que documenta l’àlbum. Les notes inclouen un nou article del periodista Mikal Gilmore, la crítica a l’àlbum original que va aparèixer en Rolling Stone en 1980, i comentaris actualitzats de Springsteen sobre l’àlbum, del llibre “Songs” de 1998.