Foto: Europa Press
L'exdiputat, Quim Arrufat, de la CUP | Diari Català

El nou Secretariat Nacional de la CUP estarà liderat per la llista col·lectiva d’onze membres encapçalada per l’exdiputat Quim Arrufat, que ha sortit escollida amb 837 vots, cosa que representa un 76,23% dels vots emesos.

Segons ha informat la CUP en un comunicat, els quatre membres del secretariat restants -hi ha un total de 15- seran membres de les candidatures individuals: Laura Rafeca, que ha rebut 540 vots; Xevi Generó, amb 502 vots; Albert Serrats, 402 vots, i Òscar Simón, 351 vots.

Els 15 membres del Secretariat Nacional seran Quim Arrufat, Natàlia Sànchez, Lluc Salellas, Núria Gilbert, Dani Corpas, Anna Gabaldà, Juanma Rojas, Elisabet Punset, Eduardo Càliz, Aida Sanuy, Ricard Torné, Laura Rafecas, Xevi Generó, Albert Serrats i Òscar Simón.

Participació de 1.098 militants

 En les votacions, que s’han realitzat de manera telemàtica entre el dissabte 30 de juliol i el dijous 4 d’agost, han participat un total de 1.098 militants, d’un cens de 1.738 persones, cosa que representa un 63,18% de la militància.

Els membres sortints del Secretariat han fet pública una carta a la militància en la que han destacat que la CUP s’ha de mantenir “vinculada i compromesa” amb les lluites populars, així com avançar en aconseguir la sobirania dels municipis i guanyar el referèndum independentista, entre d’altres.