Nova opció de motor per al Skoda Octavia RS

0
Nova opció de motor i tracció per al Skoda Octavia RS
Skoda Octavia RS 2.0 TDI 184 CV
Nova opció de motor i tracció per al Skoda Octavia RS
Skoda Octavia RS 2.0 TDI 184 CV

Dièsel de 184 CV i tracció total per al Skoda Octavia RS

És una realitat que avui dia estan de moda les versions esportives i acabats esportius que sempre van acompanyats de la màxima eficiència. Gairebé no concebem els diferents models sense alguna sigla com FR, R, RS, M, AMG, etc. Doncs Skoda no es vol quedar enrere en aquesta cursa incansable i ha decidit augmentar la família RS presentant-nos una nova versió del Skoda Octavia RS que equipa un motor dièsel de 184 CV i tracció a les quatre rodes.

Com ja sabeu, l’acabat RS ofereix una imatge més agressiva i racing del Skoda Octavia; para-xocs retocats, llandes específiques, un interior més esportiu, etc. són la carta de presentació d’aquestes sigles.

La gran novetat recau sobre la seva mecànica on, el ja conegut 2.0 TDI del grup Volkswagen, ascendeix fins els 184 CV d’una potència que envia directament a les quatre rodes. El parell màxim és de 380 Nm entre les 1.750 i 3.250 rpm. Per moure tot això aquest Skoda Octavia RS equiparà la caixa de canvis automàtica DSG de 6 velocitats. Seguint amb les xifres, l’acceleració de 0 a 100 km/h és de 7,6 segons (sis dècimes més ràpid que amb la versió de tracció davantera) i la velocitat punta de 228 km/h.

El que també millorar respecte a la versió amb tracció davantera és el consum i emissions de CO2. El primer es situa en 4,9 litres als 100 quilòmetres, mentre que el segon registra 129 g/km, unes xifres que potser no us creureu gaire després de tot l’enrenou d’aquests dies, però ara ja parlem de normativa Euro6, així que, en teoria, el que especifiquen les marques és el que més o menys ha de ser realment.

Skoda Octavia RS 230

I com encara no en tenim prou d’Octavia RS, us mostrem la variant més ràpida. De fet ha estat capaç de penjar-se la medalla com el Skoda de carrer més potent de tots els temps. Parlem del Skoda Octavia RS 230.

Nova opció de motor i tracció per al Skoda Octavia RS
Skoda Octavia RS 230

Presentat al Saló de Ginebra d’enguany i mantenint el mateix bloc 2.0 TSI que el model benzina d’accés, la marca ha escanyat una mica més aquest motor fins arribar a uns magnífics 230 CV de potència afegint-li un diferencial controlat electrònicament a l’eix davanter. Això el fa el Skoda més ràpid de tots els temps arribant als 250 km/h.

Tot i així, ens deixa un sabor una mica estrany ja que sí que és cert que agraïm un versió més picant i exclusiva, però també és cert que el podien haver fet més prestacional i diferenciat de la versió d’accés en benzina (220 CV) amb una possible potència que arribés a uns 280 CV, com el Seat León Cupra actual. Però la marca no ho ha considerat així i ens hem de conformar amb aquesta petita potència extra, un disseny exclusiu de llandes i alguns elements identificadors que es poden trobar, per exemple, a la tapisseria.

El preu de partida per al Skoda Octavia RS 230 és de 27.930 euros i es troba a la venta des del mes de juny.