Nova plataforma modular de Volvo

0
Nova plataforma modular de Volvo

Nova plataforma modular de Volvo

La nova plataforma serà una realitat a partir del 2017

Volvo Cars s’ha proposat ampliar la seva gamma de vehicles compactes per accedir a nous segments basant-se en la seva innovadora arquitectura modular compacte (CMA, “Compact Modular Architecture”). Està previst que el primer vehicle basat en la CMA arribi de cara al 2017. Estem davant d’un futur rival dels Golf, A3, Leon, Clase A, etc,?

Després de la presentació de la CMA al 2017, tots els models Volvo futurs es basaran en dues arquitectures plenament modulars. El desenvolupament simultani de totes dues constitueix la pedra angular de l’estratègia de creixement i renovació de productes de la marca sueca, els objectius de la qual inclouen la substitució de tots els models de la seva línia en els propers quatre anys. Aquest procés es va iniciar amb el llançament del XC90 i continuarà amb l’aparició del nou S90.

La CMA permet a Volvo oferir el mateix tipus d’avantatges d’enginyeria que als models de major grandària basats en la SPA. La tecnologia comuna a ambdues arquitectures inclourà motors, sistemes de infoentreteniment i sistemes de seguretat.

Aquesta nova plataforma també afectarà a la forma que Volvo fabriqui els seus productes en el futur, gràcies a la possibilitat d’integrar en una mateixa arquitectura gran varietat de models, motors, sistemes elèctrics i tecnologies de diversa complexitat. Això permetrà racionalitzar el procés de producció.

La CMA de Volvo s’ha dissenyat des del principi pensant en el tema elèctric; de fet, ja existeix una nova variant híbrida endollable del Twin Engine dissenyada expressament per a aquesta nova arquitectura.

Volvo preveu augmentar de forma significativa el seu volum de vendes i producció a tot el món amb la propera línia d’automòbils basats en aquesta nova plataforma, la difusió de la qual serà mundial i permetrà a la marca sueca endinsar-se en nous mercats i segments que ara no hi és present.