Noves fonts apunten a què la nova versió de PlayStation 4 incorporarà millores a la CPU, la GPU i la RAM per ampliar el seu rendiment

PlayStation 4 s’aproxima als 3 anys, un punt del cicle de vida de les consoles de Sony on es comença a moure la màquina per crear una nova versió. Fins ara, és una estratègia que s’havia limitat a reduir la mida i el cost de fabricació de la consola, com ha passat amb PlayStation 2 Slim i PlayStation 3 Slim, però sembla que aquesta vegada Sony arribarà més lluny. 

Mitjançant la informació publicada a Digital Foundry i més endavant a Giant Bomb, la suposada nova consola abandonaria el seu primer pseudònim, PlayStation 4K per anomenar-se NEO de manera no oficial.

ps4

La segona font apunta tenir accés a documents de Sony on s’especifiquen els canvis del nou sistema, que principalment ampliaria la potència dels seus nuclis fins als 2.1GHz, canviaria la seva GPU per una més potent i també la seva memòria RAM, que passaria als 8 GB GDDR4 de 218GB/s.

Els rumors també deixen clar que l’estratègia de Sony és fer conviure les dues consoles al mateix ecosistema, el qual passaria a disposar d’una nova opció als videojocs on es podria ampliar la resolució fins a 4K -3860×2160 píxels- o fins a l’UHD -4096×2160 amb vídeo de 12 bits 4:4:4-. Resumint, la nova PlayStation 4 actualitzaria el seu estàndar de resolució al màxim actual.

Sony no ha manifestat cap opinió respecte a les suposades filtracions i alguns experts apunten a què la suposada ampliació del rendiment de PS4 amb les seves noves versions es limitaria simplement a la inclusió de la unitat de processament de PlayStation VR -els nous dispositius de Realitat Virtual que estrenarà Sony aquest any- i d’altres a que es tracta d’un primer pas per fer front a l’arribada de la nova consola de Nintendo.