Nova Zelanda-Austràlia: el títol se’n anirà cap a les Antípodes

0
Nova Zelanda-Austràlia, la final desitjada
L'ordre asutralià va poder amb l'empenta de l'Argentina
Nova Zelanda-Austràlia, la final desitjada
L’ordre australià va poder amb l’empenta de l’Argentina

Els ‘All Blacks’ van poder amb Sud-àfrica per un ajustat 18-20 i els ‘Wallabies’ es van desfer d’una batalladora Argentina (29-15). Nova Zelanda-Austràlia, la final del dissabte vinent

Es compleixen els pronòstics i la final del Mundial de Rubgy serà entre les dues seleccions de les Antípodes. El Tickenham Stadium serà l’escenari en què All Blacks i Wallabies es jugaran el títol de campions del món el dissabte vinent. Nova Zelanda-Austràlia serà la final d’una competició que, a banda de l’eliminació d’Anglaterra a la primera fase, ha deixat poques sorpreses.

Els primers a accedir a la gran final van ser els All Blacks. Nova Zelanda es va imposar dissabte a Sud-àfrica per un ajustat 18-20; a prop va estar de seguir amb la maledicció que diu que és incapaç de guanyar un Mundial fora del seu país. Però els actuals campions van demostrar perquè ho són i van remuntar, ja que al descans perdien 7-12. Però els Springboks van baixar el seu nivell a la segona part i van facilitar les coses als All Blacks, que van prémer l’accelerador i van acabar emportant-se la victòria de manera molt ajustada. Tot i això, no s’ha de desmerèixer el bon paper de Sud-àfrica, que a punt va estar d’eliminar els actuals campions del món, doncs Nova Zelanda tan sols va ser capaç de demostrar la seva superioritat en els últims deu minuts de partit. Qui ho hagués dit quan van perdre el primer partit del torneig davant el Japó… El tan esperat Nova Zelanda-Austràlia ja estava més a prop.

Per a què es dónes feia falta que els Wallabies passessin per sobre d’una Argentina que ha estat una de les sensacions del torneig. Amb gairebé tots els integrants de la selecció amateurs, els ‘Pumes’ es van plantar a les semifinals i fins i tot es van permetre el luxe de fer-li pessigolles a Austràlia. Però una mala primera mitja hora de partit va ser massa per l’Argentina, que tot i intentant-ho de totes les maneres no va poder amb l’ordre i la solidesa defensiva dels australians, que es van acabar enduent la victòria (29-15) i deixant-nos la final desitjada: Nova Zelanda-Austràlia. Un dia abans de l’últim duel del Mundial, Sud-àfrica i l’Argentina jugaran pel tercer i quart lloc.