El Real Madrid prepara la tornada de quarts de final amb l’objectiu d’apel•lar a l’esperit del Santiago Bernabéu per remuntar contra el Wolfsburg

Amb dos gols en contra del seu compromís al Wolkswagen-Arena el Real Madrid necessita un resultat mínim de 3-0 si vol certificar la seva presència a les semifinals de la Champions League. Els blancs confien en el seu bon rendiment a casa des que Zinedine Zidane va arribar a la banqueta madridista i en la màgia del Santiago Bernabéu, que va forjar part de la seva història a través de grans remuntades europees.

“Noventa minuti en el Bernabéu son molt longos”. Aquesta frase la pronunciava Juan Gómez González, més conegut pels seguidors com Juanito, el dia que el Real Madrid perdia per 2-0 contra l’Inter de Milà a la temporada 84-85, curs en el qual va guanyar la Copa de la UEFA. Els madrilenys van perdre a Itàlia i necessitaven una remuntada exactament igual a la d’aquest dimarts i amb un excel·lent partit al Santiago Bernabéu van certificar la seva classificació, fent que la frase del visceral davanter malagueny passés a la història.

Noventa minuti en el Bernabeu son molto longos - Diari Catala - Santiago Bernabeu
Les estadístiques d’aquest curs a l’estadi són favorables a l’equip de Zidane | FOTO: LaLiga

I és que no és la primera vegada que el conjunt ‘merengue’ aconsegueix recuperar un marcador advers en un duel de tornada en competició europea, si bé és cert que no ha tingut sort en èpoques recents. De les tres vegades que va intentar remuntar un 2-0 en contra en dues en va sortir victoriós, guanyant per 3-0 al Bernabéu al Celtic als quarts de final de la Copa d’Europa 79-80 i a l’Inter a les semifinals de la Copa de la UEFA 84-85. La tercera, en canvi, va anar en contra dels interessos blancs, ja que el 1-0 que es va aconseguir a la segona ronda de la Copa d’Europa 89-90 no va servir per superar el Milan.

La tasca és realment complicada, ja que des que es va implantar la regla del valor doble dels gols fora de casa, de les 678 eliminatòries que es van iniciar amb un 2-0 només 115 (el 17%) van acabar amb remuntada. En el cas exclusiu de la Champions League el valor és redueix, deixant dos dels 16 casos en que es va certificar el passi (el 12%). La relació respecte als equips espanyols sí que és una dada per a l’optimisme, i és que dels 27 clubs que van intentar recuperar un desavantatge de dos gols pràcticament la meitat, 13, ho van aconseguir (el 48%).

Tot i que la majoria de les estadístiques somriuen als alemanys, hi ha certs aspectes que fan creure al Real Madrid, i un d’ells és l’estat de forma actual de la plantilla. Sota les ordres de Zinedine Zidane s’han disputat al Santiago Bernabéu nou compromisos, amb vuit victòries i només una derrota. La mitjana de gols a favor supera els quatre i la d’encaixats es inferior a un, essent aquest un resultat vàlid per a assegurar la classificació i, de fet, només tres dels resultats aconseguits pel preparador francès a l’estadi no servirien per passar (la derrota contra l’Atlético per 0-1 i el triomf per 4-2 davant l’Athletic), essent un d’ells el 2-0 contra la Roma que sí forçaria la pròrroga.

Noventa minuti en el Bernabeu son molto longos - Diari Catala - Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo és el pitxitxi destacat de la competició | FOTO: LaLiga

Amb un onze que començarà per Keylor Navas i acabarà amb Cristiano Ronaldo els blancs intentaran allargar la llegenda del Bernabéu amb una altra remuntada èpica que els situï a les semifinals, fent valer el seu favoritisme a l’eliminatòria i tirant de l’orgull i qualitat que se li presumeix a una plantilla com la del Real Madrid. Tot i que en ocasions no hagi funcionat, el madridisme s’encomanarà un cop més a l’esperit de Juanito, perquè “noventa minuti al Bernabéu son molto longos”.