Noves convocatòries i ajuts de finançament de videojocs pel 2016

  0

  L’institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) obre un nou període de préstecs, consultoria i aportacions reintegrables centrats en el finançament de videojocs a Catalunya

  L’ICEC, l’organisme del Departament de Cultura de la Generalitat creat amb l’objectiu d’impulsar la creativitat i el consum de la indústria cultural, obre un nou període d’ajuts i préstecs participatius centrats en el finançament de videojocs a Catalunya de cara al 2016. La iniciativa també inclou el suport a propostes multimèdia que, complint els requisits establerts, tractin sobre el món de l’oci interactiu.

  Tot i això, el principal focus d’atenció és el finançament de videojocs que es desenvolupin en l’àmbit nacional amb fons que arriben fins als 2,5 milions d’euros per empreses amb menys de 4 anys. A la vegada, també es faciliten línies de finançament centrades en la consultoria de propostes que, dins de l’àmbit de les arts escèniques, també poden tenir el videojoc com a tema principal.

  Internacionalització i traducció al català

  Un dels altres aspectes destacats de les noves convocatòries d’ajuts al finançament de videojocs és la de la promoció de l’ús de la llengua. Per aquest motiu, la Generalitat de Catalunya també facilita la sol·licitud de beques específiques per a projectes que fomentin l’ús del català.

  Paral·lelament a la inclusió del català dins tot l’espectre tecnològic -telèfons mòbils, continguts audiovisuals, videojocs- també es vol impulsar la internacionalització dels projectes nascuts al país. La majoria de les propostes finalitzen el seu termini d’inscripció durant el primer trimestre de l’any. En cas de voler accedir a qualsevol dels ajuts, pots consultar-los aquí.