Núria Marín denuncia la “inacció” de l’Estat en infraestructures de l’àrea metropolitana

0
Nuria Marin psc l'hospitalet
L'alcaldessa de L'Hospitalet i número dos del PSC, Núria Marín, atenent als mitjans | Foto: Europa Press

L’alcaldessa de l’Hospitalet reclama a l’Estat més inversions en Rodalies i altres infraestructures vitals per l’àrea metropolitana de Barcelona

L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), Núria Marín, ha criticat aquest dimecres la “inacció” del Govern central en infraestructures prioritàries de l’àrea metropolitana de Barcelona, com la millora de la xarxa de Rodalies a través del túnel ferroviari del bescanviador de l’estació de la Torrassa.

En una conferència del Cercle d’Infraestructures, Marín ha assenyalat que en tots els contactes amb el Ministeri de Foment han trobat “molt bones paraules però cap acció”, i ha destacat que, tant si hi ha eleccions com si no, desitja que es produeixi un canvi de govern a Espanya per un Executiu que prioritzi les inversions en aquesta zona.

Ha lamentat que en molts casos es tracti de projectes “posats en un calaix” que ja estan pensats i estudiats, i als quals només els cal els fons econòmics.

L’alcaldessa ha recordat que la construcció del túnel ferroviari suposarà la generació d’uns 5.500 llocs de feina directes, i quan estigui construït generarà un impacte econòmic de 3.000 milions d’euros i 22.500 llocs de feina indirectes.

Mobilització per Bellvitge

També ha explicat que l’Ajuntament de l’Hospitalet prepara un “acte públic reivindicatiu” amb un manifest i una mobilització per reclamar la construcció d’ascensors en l’estació de Bellvitge de Rodalies perquè sigui accessible.

L’alcaldessa ha destacat que les obres ja estan licitades pel Ministeri de Foment per millorar l’estació, però el projecte no inclou la “reivindicació històrica” de la ciutat de millorar l’accessibilitat de l’estació.

En la conferència també hi han estat el president del Cercle d’Infraestructures, Pere Macias, i el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra.