NVIDIA llançarà un monstre de doble GPU GM200

  0
  NVIDIA llançarà un monstre de doble GPU GM200

  NVIDIA llançarà un monstre de doble GPU GM200

  Es tracta d’una GeForce de doble GPU GM200, un autèntic monstre doncs és el mateix xip que equipen les actuals GeForce GTX 980 Ti i Titan X.

  NVIDIA havia mantingut una “conferència secreta” amb alguns mitjans de premsa per presentar-los el seu proper llançament per al mercat gràfic. Al final sí que hi ha hagut filtracions i ja sabem almenys què serà: una monstruosa targeta gràfica de doble GPU GM200, la mateixa que actualment potencia les GeForce GTX 980 Tu i Titan X.

  NVIDIA va seleccionar a un grapat de mitjans nord-americans a Nova York per presentar-los en privat la propera targeta gràfica que anaven a llançar al mercat. Fins ara solament sabíem això, que seria una targeta gràfica posat que la invitació anava acompanyada de l’anagrama GeForce, i suposàvem que NVIDIA podria fins i tot començar a repartir mostres d’enginyeria d’aquesta gràfica als mitjos presents perquè poguessin anar avançant les anàlisis.

  Precisament així ha estat i aquest ha estat el motiu de la filtració, les gràfiques que NVIDIA ja ha repartit a alguns mitjans. Es tracta d’una GeForce de doble GPU GM200, un autèntic monstre doncs és el mateix xip que equipen les actuals GeForce GTX 980 Ti i Titan X, les actuals topalls de gamma de NVIDIA. Això significa evidentment que el proper llançament serà el nou vaixell insígnia de la marca, la targeta gràfica més potent que hagin llançat fins avui.

  NVIDIA llançarà un monstre de doble GPU GM200

  Alguns mitjans com WCCFTech fins i tot asseguren que els que han rebut les mostres d’aquesta gràfica per a anàlisi ja tenen molt avançat el procés de benchmark, i que aviat sortiran a la llum resultats de rendiment. No obstant això aquesta no és sinó una suposició, però el que és cert és que si les mostres ja estan circulant, el llançament de la gràfica està molt, molt proper.

  Aquesta GeForce de doble GPU GM200 és òbviament la primera de la companyia sota l’arquitectura Maxwell, i pot ser que l’única. Una de les millores més significatives que NVIDIA ha aconseguit amb Maxwell pel que fa a l’anterior generació (Kepler) és sens dubte l’eficiència energètica, i encara que solament podem fer conjectures sobre les especificacions tècniques, sí que podem fer una aproximació quant al consum. Utilitzant dos GM200, estem davant una gràfica d’uns 400W de TDP.

  Ara bé, especificacions, sistema de refrigeració, preu i altre és tot una incògnita ara mateix, però quant al preu, tenint el precedent de la Titan Z que va costar 3000 dòlars al seu llançament, estarem sens dubte davant una de les gràfiques més cares en la història de NVIDIA.

  Veurem a veure en què queda i, sobretot, què tal surt, doncs parlant de la Titan Z va ser com bé sabeu la majoria, un bon fiasco per a la companyia.