Obama demana als Republicans que diguin “prou” a Donald Trump

0
Barack Obama Chicago
Barack Obama en la seva primera compareixença després de deixar de ser president| Diari Català (Foto: Europa Press)

El president dels Estats Units creu que el Partit Republicà hauria de deixar de donar suport a Trump si creuen que les seves declaracions són inacceptables

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha instat els republicans a dir “prou” i a retirar el seu suport a l’empresari Donald Trump com a candidat a la Casa Blanca, ja que considera que les seves últimes declaracions sobre la família d’un militar mort a l’Iraq han demostrat que “no serveix” per al lloc.

L’última polèmica entorn de Trump té a veure amb les seves al·lusions dels pares del capità musulmà Humayun Khan, que van participar en la convenció demòcrata. El magnat va retreure a la mare de Khan que no prengués la paraula i va suggerir que era mostra del tracte donat pels musulmans a les dones.

Obama ha advertit en una compareixença juntament al primer ministre de Singapur, Lee Hsien Loong, que no es tracta d’un “error puntual” per part de Trump, sinó d’una cosa “diària”. El president ha considerat que Trump directament “no serveix” per asseure’s al Despatx Oval.

En aquest sentit, ha dit que tot i que va mantenir diferències amb els seus rivals republicans a les eleccions del 2008 i 2012, John McCain i Mitt Romney, mai va pensar que “no podien fer la feina”. “No és el que passa aquí”, ha postil·lat, en al·lusió a l’actual aspirant del Partit Republicà.

“El fet que ataqui una família (d’un militar) Estrella d’Or que ha fet sacrificis tan extraordinaris en nom del nostre país, el fet que no sembli tenir un mínim coneixement sobre assumptes clau a Europa, el Pròxim Orient i l’Àsia significa que està verdaderament mal preparat per a aquesta feina”, ha sentenciat.

 

Crítiques entre republicans

Trump va ser proclamat candidat de la seva formació fa menys de dues setmanes, però tant abans com després diversos dels seus companys s’han desmarcat públicament de les seves nombroses controvèrsies. El congressista Richard Hanna ha confirmat aquest dimarts que votarà per la demòcrata Hillary Clinton. “Ha d’haver-hi un punt en el qual diguis ‘prou'”, ha assenyalat Obama, en una crida als republicans avergonyits o crítics amb l’actitud de Trump.