Obama lloa a Clinton i es mostra “més optimista” que mai

0
Barack Obama Chicago
Barack Obama en la seva primera compareixença després de deixar de ser president| Diari Català (Foto: Europa Press)

El president dels EUA creu que Hillary Clinton acabarà amb Estat Islàmic i la presenta com algú a qui “la respecta tot el món”

El president dels Estats Units, Barack Obama, s’ha presentat “més optimista” que mai sobre el futur dels Estats Units durant el seu discurs de suport a la candidata demòcrata, Hillary Clinton, en la tercera jornada de la Convenció Demòcrata, que es desenvolupa des de dilluns a Filadèlfia.

“Aquesta nit fa 12 anys des que em vaig dirigir a aquesta convenció per primera vegada”, ha iniciat el mandatari. “Avui em sento més optimista que mai sobre el futur dels Estats Units”, ha afegit, abans de continuar amb una intervenció que ha ressaltat les virtuts de Clinton, tant en matèria de política exterior, com en el personal.

Recordant que Clinton “encara té la tenacitat que tenia quan era una jove” que treballava en la Fundació de Defensa Infantil, on la candidata demòcrata va col·laborar una vegada finalitzats els seus estudis de Dret, i que fins i tot “al mig de les crisis”, qui ha estat la seva secretària d’Estat “escolta a la gent, manté la calma i tracta a tot el món amb respecte”. “A Hillary la respecta tot el món, i no només els líders, sinó la gent per a la que treballa”, ha afegit, afegint que durant els quatre anys que va exercir de secretària d’Estat, ell mateix ha estat testimoni de la seva “intel·ligència, judici i disciplina”.

El president, que el pròxim 8 de novembre serà substituït, bé per la primera dona que accedeix a la presidència o bé pel polèmic Donald Trump, ha recordat a més la lluita antiterrorista que Washington lidera a Síria i Iraq, i ha mostrat la seva confiança que serà la demòcrata la que acabi el treball que encara queda per fer.

“Els nostres soldats han copejat sense pietat Estat Islàmic”, ha afirmat. “Eliminant líders, recuperant territori”, ha continuat. “I sé que Hillary no desistirà en la seva voluntat fins que destrueixi Estat Islàmic. Ella acabarà aquest treball”, ha promès.

 

“Els EUA ja és gran”

Com era d’esperar, Obama ha fet al·lusió al rival al qual s’enfrontarà Clinton durant els pròxims mesos, Donald Trump, i a la seva retòrica, particularment agressiva contra determinades minories, entre les quals hi ha la musulmana i la hispana. Així, ha fet referència al discurs de la por al qual apel·la el republicà i ha assegurat que Trump creu que “si espanta suficient la gent podrà aconseguir suficients vots per guanyar aquestes eleccions”.

“Els Estats Units ja és gran”, ha continuat, referint-se al lema de campanya de Trump, ‘Make America Great Again!’ -Fem que els Estats Units torni a ser gran!- i ha promès als demòcrates presents en la convenció que la “fortalesa” i la “grandesa” del país “no depenen de Donald Trump”.

Alhora, ha afegit que “el somni americà és una cosa que cap mur pot contenir”, també referint-se a una de les més polèmiques declaracions del rival de Clinton, qui s’ha compromès a aixecar un mur a la frontera amb Mèxic per impedir l’entrada d’immigració centreamericana.