Barack Obama lloa els esforços diplomàtics que permetent “començar unes noves relacions” amb l’Iràn

 

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha aplaudit els esforços diplomàtics que han portat a la verificació de l’històric acord nuclear amb l’Iran i el començament de noves relacions amb la República Islàmica.

“Avui és un bon dia. Una vegada més hem vist el que la contundència de la diplomàcia estatunidenca pot aconseguir”, ha fet saber en compareixença de premsa. “Sota l’acord nuclear de l’any passat, nosaltres i els nostres aliats hem garantit que l’Iran mai farà servir una bomba atòmica”, ha afegit.

Tot i que Obama ha precisat que “l’acord no resoldrà totes les diferències amb l’Iran”, l’absència de diàleg durant dècades amb Teheran “no beneficiava els interessos dels Estats Units”. “I si l’Iran intenta fer trampa, si intenta construir una bomba en secret, ens n’adonarem”, ha advertit el president.

Obama també ha celebrat l’arribada als Estats Units dels presos de doble nacionalitat iraniana i estatunidenca que fins ara estaven empresonats pel règim, entre els quals hi ha el cap de la corresponsalia a Teheran del Washington Post, Jason Rezaian, “un valerós periodista que ha escrit sobre les vides i els somnis del poble iranià”.