Obama visitarà Espanya el proper 9 de juliol

0
Barack Obama
Foto: Europa Press

El president dels EUA, Barack Obama, visitarà Espanya per primer cop des que és president i es reunirà amb el Rei i Mariano Rajoy

El president dels Estats Units, Barack Obama visitarà l’Estat espanyol al julio. Ho farà entre els dies 9 i 11, just després de la cimera de la OTAN a Polònia i de les eleccions generals, que se celebraran dues setmanes abans. És la seva primera visita al país des que és president i probablement la darrera, ja que al gener serà rellevat de la presidència dels Estats Units.

En un comunicat, el secretari de premsa de la Casa Blanca, Josh Earnest, va explicar que l’objectiu del viatje és remarcar “la cooperació robusta en seguretat, la sòlida relació política i econòmica i els vincles duradors entre pobles“. Cal tenir en compte que Barack Obama emmarca aquesta visita en la reunió de la OTAN i que l’Estat espanyol i els EUA col·laboren militarment.

Obama té previst reunir-se amb el Rei Felip VI i amb l’actual president del Govern en funcions Mariano Rajoy, tot i que la situació política després del 26-J no està gens clara. De fet, el ministre d’Afers Exteriors en funcions José Manuel García Margallo, el va advertir a l’abril que potser no hi hauria “govern amb plena capacitat política” pel juliol.

El president dels EUA i el president del Govern espanyol s’han anat trobant en diverses cimeres durant els anys de mandat de tots dos. Amb l’actual cap d’Estat espanyol, Felip VI, es van reunir el setembre passat al Despatx Oval, on Obama va remarcar que volia fer una visita oficial a l’Estat espanyol abans que acabés el seu mandat.