Objetiu: suplir amb garanties la baixa de Mascherano

0
La baixa de Mascherano, un mal de cap pel Barça
Mascherano es podria perdre fins a quatre partits
La baixa de Mascherano, un mal de cap pel Barça
Mascherano es podria perdre fins a quatre partits

Li poden caure fins a quatre partits per dedicar-li a l’assistent de Del Cerro Grande un ‘la concha de tu madre’. Luis Enrique va assegurar a roda de premsa que la baixa de Mascherano seria un mal de cap

Fins a quatre partits pot estar el Barça sense Mascherano després de l’expulsió de l’argentí durant la victòria davant l’Eibar (3-1). L’àrbitre del matx, Del Cerro Grande, li va ensenyar la vermella directa per, tal i com reflexa l’acta del xoc, dirigir-se al seus assistent  amb un ‘la concha de tu madre’. La baixa de Mascherano planteja problemes a la defensa blaugrana, ja que a més a més de perdre un jugador important, el Barça no podria comptar amb el caràcter guanyador de l’argentí. Entre tots els partits en els que no estaria s’inclou un de molt important: el Clàssic de dintre de tres jornades al Santiago Bernabéu.

A la roda de premsa posterior al partit, a més a més d’afirmar que no li va agradar el joc de l’equip, Luis Enrique va assegurar que la baixa de Mascherano és un mal de cap. L’argentí pot jugar tant a l’eix de la defensa com al pivot defensiu, i és un tipus de futbolista dels que ja no queden, d’aquells que es parteixen la cara pel bé de l’equip. Així doncs, els problemes no arriben tant pel fet de que no tingui substitut, si no per tot el que desprèn la figura del ‘Jefecito’ al camp.

La baixa de Mascherano serà coberta, a priori, pel jove jugador de la casa Marc Barta. Aquesta opció és la que més agrada al soci culer, doncs l’eix de la defensa estarà format per dos homes de la casa com l’inamovible Piqué i el nomenat Bartra. Les altres alternatives són donar entrada a Mathieu o Vermaelen.

Tot i això, la baixa de Mascherano no fa més que recordar al Barça que no estaria de més anar al mercat a per un defensa central. L’absència de l’argentí es pot cobrir, però la defensa sense ell baixa el nivell. Tot i que encara no es coneix la sanció -de moment Mascherano es perdrà un partit per l’expulsió-, el fet de poder arribar al Santiago Bernabéu sense un jugador tan important com l’argentí ha encès les alarmes a Can Barça. Jugadors com Mustafi, del València, o Vertonghen, del Tottenham, són opcions interessants, ràpids i amb bona sortida de pilota. Just el que agrada a Luis Enrique i un dels punts forts de Mascherano.