Barcelona acollirà l’exposició ‘81.203 xapes en mostra’ on s’exposaran obres d’art fetes amb xapes

El Palau Macaya de Barcelona acollirà el divendres 27 de novembre una exposició pionera 00d’obres d’art fetes amb xapes metàl·liques d’ampolles reutilitzables a càrrec de l’artista italià Luigi Masecchia, han informat els organitzadors.

L’exposició ‘81.203 xapes en mostra’, que exposa obres d’art fetes amb xapes, s’emmarca en la VII Setmana Europea de Prevenció de Residus, és fruit de la iniciativa mediambiental, artística social Tappost, que transforma xapes en obres d’art amb la finalitat de fomentar la conscienciació ambiental.

Juntament amb el projecte de Masecchia, fundador del projecte Tappost, que va néixer a Itàlia el 2013, s’hi exposaran obres creades en tallers per joves de l’Escola Pia de Balmes i l’Escola Pia Luz Casanova de Barcelona,  Liceu Demócrito e Ipsia Cattaneo de Italia, així com de persones en situació de desocupació de les entitats socials Adsis, Espai d’Inclusió i Formació Casc Antic, Estel Tàpia i Mescladís.

Durant l’esdeveniment, els assistents també seran els protagonistes, ja que podran participar en la iniciativa elaborant una obra d’art col·lectiva amb les xapes.

A més, l’acte té previst una entrega de premis per als assistents que aportin més xapes i es farà una degustació de cervesa.

Tappost s’està desenvolupant a Barcelona a través de l’entitat  Projecte Barcelona i gràcies al suport d’institucions com l’Ajuntament de Barcelona, Obra Social “la Caixa”, la xarxa Barcelona Més Sostenible, el Consell de Joventut del Consell de Joventut de Barcelona, Botiguers pel país i la Confederació de Comerç de Catalunya.